В Івано-Франківській області з метою запобігання проявам африканської чуми свиней проведено комісію

В Івано-Франківській області з метою запобігання проявам африканської чуми свиней проведено комісію

06.07.13 10:02 0 853
05 липня під головуванням керівника апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослава Татарина відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації.

Епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней в світі ускладнюється, особливо країнах що межують з Україною – Росії та Білорусії.

В Тисменицькому районі продовжується робота по недопущенню занесення на територію збудника АЧС. З початку року в Тисменицькому районі обстежено 6 свиногосподарств та проведено 7 інспекторських перевірок. За наслідками перевірок свиногосподарств складено 1 припис та накладено 1 штраф. Щеплено проти класичної чуми 1291 голів свиней.

Учасники засідання переглянули відеофільм про африканську чуму свиней та взяли участь у практичному тренінгу з моделювання виникнення АЧС в окремому населеному пункті.

За підсумками засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тисменицькій районній державній адміністрації дано рекомендації відповідальним виконавцям – головам виконавчих комітетів міської, селищних та сільських рад, керівникам свиногосподарств, управлінню ветеринарної медицини в Тисменицькому районі, Тисменицькому РВ УМВС, лісовим господарствам Тисменицького району, Тисменицькій РО УТМР.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі надходження ...

КОМЕНТАРІ