Івано-франківські міндоходівці розпочинають адмініструвати «майновий» податок

Івано-франківські міндоходівці розпочинають адмініструвати «майновий» податок

06.07.13 09:17 0 1016
З 1 січня 2013 року запроваджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платниками якого є фізичні та юридичні особи - власники об’єктів житлової нерухомості.

ДПІ у м. Івано-Франківську надіслала громадянам - платникам податків понад 4,2 тисяч повідомлень-рішень про нараховану суму податку. Відтак, упродовж 60 днів вони повинні сплатити відповідну суму податкового зобов’язання.

Громадяни мають право скористатися пільгою зі сплати податку на нерухомість. Вона надається тільки на один об’єкт нерухомості за місцем реєстрації або за вибором. Тобто, пільгуватимуться квартири, площа яких не перевищує 120 м.кв. та житлові будинки площею 250 м.кв. Крім цього, не буде оподатковуватись один дачний або садовий будинок, який є у власності громадянина.

Однак, якщо у власності людини є кілька об’єктів житлової нерухомості, то пільга застосовується виключно до одного об’єкта нерухомості, наприклад, якщо громадянин має у власності дві квартири – то таке зменшення він зможе застосувати до однієї із квартир, або, якщо у власності громадянина є квартира та будинок - то таке зменшення можна застосувати або до квартири, або до будинку.

Нагадуємо, що громадяни на підставі документів, що підтверджують їх право власності на об'єкт оподаткування та місце проживання (реєстрації), мають право звернутися до ДПІ у м. Івано-Франківську для звірки даних щодо житлової площі нерухомості, пільги зі сплати податку, ставки податку та нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Південній Африці ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ