Львівщина готова до запуску в тестовому режимі регіональної оперативно-диспетчерської служби

Львівщина готова до запуску в тестовому режимі регіональної оперативно-диспетчерської служби

06.07.13 10:33 0 860
4 липня перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич взяв участь у відеоселекторній нараді під керівництвом першого заступника Глави Адміністрації Президента України Ірини Акімової. На нараді розглядалися питання реалізації Національного проекту «Вчасна допомога».

У нараді також взяли участь заступник начальника управління, начальник відділу організації медичної допомоги дорослому населенню Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Голдун, директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрій Пацюрко, представник ПАТ «Укртелеком».

Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова разом з представниками міністерств і відомств заслухала інформацію керівника Нацпроекту «Вчасна допомога» Олексія Навроцького, щодо ступеню готовності регіональних компонентів оперативно-диспетчерських служб у Вінницькій, Дніпропетровській областях та п’яти регіонах України, які потенційно можуть бути включені в наступному етапі.

На нараді було узгоджено та прийнято конкретні дати проведення закупівель, монтажу і тестових випробувань оперативно-диспетчерських служб на базі сучасних телекомунікаційних систем зв’язку, що забезпечить виконання нормативного прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події, дозволить забезпечити інформаційний супровід та всебічний контроль своєчасної допомоги медичному персоналу у повсякденній роботі.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич доповів про готовність інфраструктури Львівської області до прийняття, монтажу сучасного обладнання (вересень-жовтень 2013 р.) та запуску в тестовому режимі регіональної оперативно-диспетчерської з листопада цього року. Було запропоновано переглянути можливість змін до фінансування Національного проекту «Вчасна допомога», за рахунок виділеної субвенції, в частині забезпечення екстреної швидкої медичної допомоги.

У підсумковому слові перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова наголосила на тому, що компоненти регіональних оперативно-диспетчерських служб повинні пройти державну сертифікацію та мати затверджені табелі оснащення і зміни в стандартах спеціальних санітарних автомобілях.

Довідка:

Реалізація проекту дозволить забезпечити час доїзду бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта в межах 10 хвилин у місті та у межах 20 хвилин в області, суттєво покращити якість управління наявними ресурсами екстреної медицини в Україні та підняти рівень захищеності населення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ