На Львівщині обговорили тему безпечного відпочинку на воді

На Львівщині обговорили тему безпечного відпочинку на воді

06.07.13 09:45 0 898
Представники Головного управління ДСНС України у Львівській області взяли участь у прес-конференції щодо безпечного відпочинку на воді. Тематика є надзвичайно актуальною у сезон літнього відпочинку, коли кожен намагається знайти свою зону комфорту та втекти від спекотного міського клімату. Нажаль, сумні статистичні дані свідчать, що не завжди такий відпочинок приносить лише задоволення адже від початку року на водоймах Львівщини загинуло 36 осіб, з яких 2 дитини.

Про основні вимоги щодо облаштування рятувальних постів на об’єктах, які є призначеними для купання та на яких водоймах купатися категорично заборонено розповів начальник відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС у Львівській області Олег Горохівський. З його слів стає зрозумілим, які водойми Львівщини є безпечними для відпочинку: «Основною вимогою, яку перед відпочинковими комплексами ставить Державна служба з надзвичайних ситуацій, є наявність обов’язкового сезонного рятувального поста із підготованими рятувальниками, які пройшли спеціальні навчання. Крім того, на об’єкті повинен бути наявний паспорт пляжу, акт обстеження дна акваторії пляжу та відведені спеціальні місця, для купання дітей. Кожна людина, яка приходить на озеро, повинна перш за все побачити рятувальний пост, і знати, куди вона може звернутися в разі необхідності. Лише тоді ви можете спокійно іти купатися, знаючи що ви перебуваєте на безпечній водоймі». Станом на 5 липня, на території Львівської області придатними для купання є 14 водних об’єктів, з яких два у Львові – Винниківське озеро та Брюховецьке.

Коли ви визначилися із озером, на якому плануєте весело та безпечно провести своє дозвілля, то варто пам’ятати про основні правила безпечної поведінки на воді. «У жодному разі не можна купатися у «невідомих» водоймах; не можна стрибати у воду з будь-яких підвищень: з крутого берега, з дерева, з гойдалок, з катамаранів чи човнів, – це може призвести до травмувань. Статистика говорить, що дуже часто на водоймах гинуть люди, які вміють плавати. А все тому, що люди переоцінюють свої можливості: запливають далеко від берега. Там трапляються різні ситуації – може судомити. Людина не знає, як собі самій допомогти, і не має поблизу людей, які можуть надати допомогу. Та найбільш поширеною причиною загибелі на воді є купання в нетверезому стані», - наголошує начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій Львівщини Віталій Туровцев. Відпочинок на воді у літній період дуже вабить не лише дорослих, а й дітей, особливо коли вони на літні канікули їдуть у сільську чи гірську місцевості. Віталій Туровцев нагадує батькам – не впускати дітей без нагляду відпочивати на водойми.

Дотримуючись цих не складних елементарних правил поведінки на воді та знаючи, як повинні облаштовуватися придатні для купання водойми, ви зможете весело, з користю для здоров’я та головне безпечно відпочити.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ