У Львівській області Олег Панькевич взяв участь у міжнародній конференції на тему трудової міграції

У Львівській області Олег Панькевич взяв участь у міжнародній конференції на тему трудової міграції

06.07.13 11:18 0 1034
5 липня 2013 року заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, керівник підкомітету з питань трудових мігрантів та національно-культурної співпраці свободівець Олег Панькевич взяв участь у міжнародній конференції "Трудова міграція як соціальний вимір європейської інтеграції (в країнах Східного партнерства)", що відбулася в конференц-залі Парламенту.

"Як відомо, євроінтеграція є дуже важливим процесом для України та инших держав учасниць Східного партнерства, що призводить як до позитивних змін, так і до певних викликів у соціяльній сфері, які, зокрема, стосуються міжнародної міграції. Надзвичайно актуальним для України є питання міжнародної трудової міграції у зв'язку з можливим підписанням Угоди про Асоціацію з ЄС, яка передбачає встановлення Поглибленої зони вільної торгівлі. Важливо вже зараз зрозуміти, яким чином виникнення Поглибленої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС вплине на масштаби та динаміку трудової міграції. Збільшиться чи зменшиться чисельність українських трудових мігрантів, чи зміниться становище наших заробітчан у країнах ЄС після підписання Угоди про Асоціацію? Принагідно хочу зазначити, що майже 50% українських трудових мігрантів обирають країни ЄС для пошуку роботи за кордоном.

Також для нас важливий практичний досвід країн-учасниць Східного партнерства щодо розв'язання проблем трудової міграції, зокрема у галузі законодавчого регулювання зовнішньої трудової міграції, розширення міжнародного співробітництва з питань регулювання трудової міграції та створення умов на національному ринку праці для повернення цих мігрантів на батьківщину", – заявив Олег Панькевич.

У міжнародній конференції взяли участь народні депутати та експерти із країн Східного партнерства, представники органів державної влади України, міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, науковці й представники громадськості. Мета конференції – надати платформу парламентарям і експертам країн Східного партнерства для обміну ідеями щодо найкращих практик розв'язання проблем, розробити пропозиції щодо можливого співробітництва в рамках Східного партнерства та з ЄС для вирішення викликів трудової міграції, підготувати рекомендації для використання в законодавчому процесі парламентами країн Східного партнерства.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську з ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ