Львівщина: Олег Панькевич вимагає від правоохоронців зупинити свавілля представників курдської громади на Херсонщині

Львівщина: Олег Панькевич вимагає від правоохоронців зупинити свавілля представників курдської громади на Херсонщині

06.07.13 09:12 0 1235
Народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич вимагає від правоохоронних органів зупинити розпалювання міжнаціональної ворожнечі з боку представників курдської громади. Ідеться про провокативні дії деяких членів зазначеної громади відносно мешканців с. Дружнє Цюрупинського району і мешканців Іванівського району Херсонської области. Свободівець також вимагає від голови Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора та голови Державної міграційної служби перевірити законність отримання громадянства деякими представниками курдської громади.

Як зазначив Олег Панькевич, як уповноважений фракції ВО "Свобода" в Херсонській області він отримав колективні звернення мешканців територіальних громад Іванівського району та мешканців с. Дружнє Цюрупинського району Херсонської области з приводу систематичних випадків провокування міжнаціональної ворожнечі та застосування насильства місцевими курдами щодо инших жителів зазначених районів. У своїх зверненнях мешканці Херсонщини наголошують на фактах побиття місцевих мешканців, погрозах з боку представників курдської громади, демонстрації ненависти до українців.

"Бездіяльність правоохоронних органів, замовчування та покривання непоодиноких фактів фізичної розправи курдських молодиків над місцевою молоддю призвели до вибуху людського гніву, який вилився у масовий мітинг-протест 28 травня 2013 року на майдані районного центру смт. Іванівка Херсонської области. Зокрема, у зверненні громадян с. Дружнє Цюрупинського району йдеться, що один із представників курдської громади, який проживає у зазначеному селі, незаконно отримав громадянство України. Під час виїзду до с. Дружнє Цюрупинського району та до населених пунктів Іванівського району мої уповноважені особи встановили численні випадки неправомірного отримання громадянства членами курдської громади, а також систематичні прояви агресії щодо мешканців села з боку курдської громади", – зазначає народний депутат.

Олег Панькевич вимагає від правоохоронців зупинити протиправну поведінку з боку представників курдської громади щодо мешканців с. Дружнє Цюрупинського району і мешканців смт. Іванівка та инших населених пунктів Іванівського району Херсонської области, перевірити законність отримання громадянства України представниками курдської громади, а також перевірити факти бездіяльности правоохоронних органів щодо розслідування протиправних дій, вчинених представниками курдської громади.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: У Південній Африці ...

КОМЕНТАРІ