У Львові виявлено батьків, які занедбали здоров'я своїх дітей

У Львові виявлено батьків, які занедбали здоров'я своїх дітей

06.07.13 12:48 0 1194
У Львові працівники міліції спільно з представниками Відділу у справах дітей Личаківської районної адміністрації виявили факт зловживання батьками своїх обов’язків. Маючи двох неповнолітніх дітей, батьки допустили до їх глибокого відставання у фізичному та психомоторному розвитку.

Зокрема, 3 липня 2013 року до Личаківського райвідділу міліції надійшло повідомлення від начальника Відділу у справах дітей Личаківської районної адміністрації про те, що у львівському приватному будинку проживає неблагополучна сім’я, у якої є неповнолітні діти. У зв’язку з цим одразу ж було розпочато інспектування вказаної сім’ї.

Так, за адресою проживання сім’ї була скерована комісія, до складу якої ввійшли начальник Відділу у справах дітей Львівської міської ради, начальник Сектору кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області, начальник Сектору кримінальної міліції у справах дітей Личаківського райвідділу міліції, дільничний інспектор Личаківського райвідділу міліції, сімейний лікар, завідувач амбулаторії сімейної медицини та провідний фахівець Відділу соціальної роботи Личаківської районної адміністрації.

Розпочавши перевірку члени комісії з’ясували, що у будинку з двох кімнат, кухні і санвузла проживають двоє дорослих (43-річний батько і 34-річна мати) та двоє дітей (14-річний та 6–річний сини).

Також було встановлено, що умови проживання у будинку є загрозливими для життя та здоров’я дітей. Так, зі слів медичних працівників – членів комісії, дітей вони виявили брудними, недоглянутими. Більше того, за розвитком малеча не відповідає своєму реальному віку. Так, у шестирічного хлопчика практично відсутнє мовлення, а 14-річний - виснажений, з явно вираженими ознаками дитячого церебрального паралічу (ДЦП). В обох дітей виявлені ознаки гіпотрофії та глибоке відставання у фізичному та психомоторному розвитку.

Побачивши таку жахливу картину, члени комісії одразу ж викликали на місце події бригаду швидкої медичної допомоги - дітей госпіталізували у Львівську міську дитячу клінічну лікарню. Водночас, було складено акт про негайне відібрання двох дітей від батьків.

Принагідно зазначимо, що дітей оглянули представники комісії Львівської міської дитячої клінічної лікарні та підтвердили попередньо встановлений діагноз. Їхній стан здоров’я медики оцінюють як середньої важкості.

Того ж дня, у Личаківській районній адміністрації було видане розпорядження про негайне відібрання дітей та з подальшим їх влаштуванням у медичні та відповідні дитячі заклади.

За словами начальника Сектору кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області підполковника міліції Марти Лєсної, згідно з протоколом допиту матері дітей, жодних документів щодо встановлення інвалідності дітям жінка не виготовляла. Більше того, остання навіть не зверталась до представників соціальних служб чи міліції.

«Матір дітей зазначає, що у минулому вона спілкувалась з дільничним сімейним лікарем, однак той про патології в розвитку молодшого сина нічого їй не повідомляв», - розповіла Марта Лєсна.

Крім того, згідно з журналами реєстрації заяв та повідомлень про злочини Личаківського райвідділу міліції, протягом 2008-2013 років до них не надходили заяви і повідомлення про антисоціальні прояви з боку вказаної вище сім’ї. Та й самі члени сім’ї із заявами в міліцію не зверталися. Разом з тим варто відзначити, що вказана сім’я на профілактичних обліках у міліції ніколи не перебувала, скарг від сусідів на сім’ю також не надходило.

У межах розслідування справи, правоохоронці допитали сусідів цієї неблагополучної сім’ї. Лише трьом з них було відомо про те, що у вказаної сім’ї є діти. Більше того, частина сусідів повідомила, що подвір’я біля будинку, в якому проживає сім’я, з вулиці не проглядається і вікна постійно заслонені шторами, а батько дітей, йдучи на роботу, зачиняє будинок та хвіртку подвір’я на замки і колодки.

Враховуючи вищенаведені факти, правоохоронці внесли всю інформацію в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Працівники міліції розпочали перевірку дій батьків неповнолітніх щодо вчинення ними кримінального діяння, передбаченого статтею 166 Кримінального кодексу України.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами Сектору КМСД ГУМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Понад 200 «трудових ...

КОМЕНТАРІ