У Львівській області у Стрию працівники міліції розшукали 13-дівчинку, яка втекла з дому

У Львівській області у Стрию працівники міліції розшукали 13-дівчинку, яка втекла з дому

06.07.13 12:34 0 961
Працівники Стрийського міськвідділу міліції, розшукуючи 13-літню дівчинку, яка втекла з дому, виявили 15-річну мешканку одного із сіл району, яка тинялася вулицями міста.

Учора, близько 7 години ранку в чергову частину Стрийського міськвідділу міліції зателефонувала жінка. Тремтячим голосом вона просила про допомогу. Її 13-річна онука напередодні ввечері пішла гуляти і досі додому не повернулася. Мобільний телефон її вимкнений, зв’язку з нею нема. Бабуся через хвилювання усю ніч не зімкнула очей, обдзвонила всіх знайомих дівчинки, обстежила всі навколишні двори, але онучки так і не знайшла. Зранку жінка зателефонувала у міліцію.

Отримавши повідомлення про зникнення 13-річної дівчинки, правоохоронці одразу розпочали пошуки. Слідчі міськвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство). До

До пошуків неповнолітньої задіяли весь особовий склад підрозділу. І вже близько обіду правоохоронці розшукали втікачку. Як виявилось, увесь цей час вона гуляла, була у друзів, а те, що бабуся і дідусь місця собі не знаходили, не дуже її турбувало.

За словами начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей майора міліції Любомира Улицького, ця дитина втікає з дому уже не вперше, випробовуючи терпіння та здоров’я своїх бабусі і дідуся. Дівчинка живе з ними, так як її батьки померли. Вони намагаються дати їй усе найкраще: одяг, харчування, добре до неї ставляться, вдома порядок і чистота. А бабуся б за неї «і душу віддала». Проте дівчинка може не прийти ночувати додому, не повідомити де вона і з ким. Бабуся відправляє її до школи, а вона може піти гуляти по місту. Напередодні жінка повідомила, що хоче відвести її на огляд до лікаря. Мабуть, саме тому дівчина цього разу втекла з дому.

Цього ж дня правоохоронці виявили ще одну неповнолітню - 15-річну мешканку одного із сіл району, яка вешталася вулицями міста. Дитина жила в місті другий тиждень. Проте цю дівчину ніхто не шукав та про її зникнення не повідомляв. Дівчинка пояснила, що вона втекла з дому, бо не може жити зі своєю мамою, яка зловживає спиртним. Удома безлад, постійні скандали та сварки.

Обидві дівчинки стояли у коридорі та плакали. Плакала і 61-річна жінка. 15-літня дівчинка з білою заздрістю дивилася на жінку, яка питала у внучки, чому та так себе поводить, що вона робить не так. У очах цієї дитини можна було прочитати: «Мені б таку бабусю, я б ніколи слова поганого їй не сказала».

Як виявилось, доля цієї дитини не байдужа вчителям школи, у якій вона вчилася та закінчила 9 клас. Психолог школи одразу приїхала у відділ міліції та всіляко заспокоювала та втішала дитину. Жінка розповіла, що дівчинка розумна, добра, працьовита. Мріє вона про навчання в одному з училищ міста, хоче здобути професію.

Деякий час дівчата матимуть змогу подумати та оцінити всі свої вчинки подалі від рідних. Вони обидві поміщені у притулок для дітей Львівської обласної держадміністрації, де створені найкращі умови для перебування таких дітей. Сподіватимемось, що мрії 15-літньої дівчинки з розумними очима згодом здійсняться, а 13-річна дівчинка, зрозуміє, що треба цінувати рідних людей, які бажають їй тільки добра.

Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини цих подій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ