Учасники ІІ Середньоросійського економічного форуму у Курську ознайомились з інвестиційно-економічним потенціалом Житомирщини

Учасники ІІ Середньоросійського економічного форуму у Курську ознайомились з інвестиційно-економічним потенціалом Житомирщини

06.07.13 10:44 0 912
5 липня у місті Курську (Російська Федерація) розпочав свою роботу ІІ Середньоросійський економічний форум, участь у якому бере офіційна делегація Житомирської області на чолі із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Олександром Никитюком.

У рамках ІІ Середньоросійського економічного форуму відбуваються тематичні круглі столи, під час яких учасники обласної делегації представляють економічний потенціал Житомирщини, напрацювання регіону у галузях промисловості та агропромислового комплексу.

Так, Житомирщина належить до регіонів України з особливою інвестиційною привабливістю як для українських, так і іноземних партнерів, особливо в напрямку створення гірничих підприємств. Зокрема всесвітньо відома німецька компанія «КВАРЦВЕРКЕ ГРУП» з видобутку і збагачення каолінів працює в області з 2007 року і є прикладом такого взаємовигідного партнерства. Потужний розвинений потенціал добувної галузі Житомирщини забезпечений і базується на розвіданих природних ресурсах регіону. За запасами облицювального каменю (60% від загальноукраїнських) та лабрадоритів і габро (майже 90% в Україні) регіон займає провідні позиції навіть у Європі.

Разом із тим, Житомирщина є важливим аграрним регіоном України: займаючи 3,1 % сільськогосподарських угідь країни, область виробляє 3,5 % валової сільськогосподарської продукції України. Експортний потенціал Житомирщини представлений кукурудзою, соєю, продовольчою пшеницею, пивом, продукцією м’яса та молока переробних підприємств області. Потужності підприємств харчової промисловості значно перевищують потреби жителів області у продовольчих товарах, тому підприємства вживають заходи щодо підвищення конкурентоспроможності продукції з метою пошуку нових ринків збуту, у тому числі за межами України.

До того ж, під час тематичних заходів був озвучений інвестиційний потенціал Житомирської області як аграрно-індустріального регіону. Житомирщина спеціалізується на виробництві широкого асортименту продуктів харчування, продукції добувної, легкої, хімічної промисловості, виробів з деревини та інших. Серед найбільш привабливих галузей для іноземних інвесторів – добувна промисловість. На сьогоднішній день в цю галузь вкладено 50 млн. дол. США іноземного капіталу. Тут реалізуються інвестиційні проекти по видобутку декоративного каменю, розробці піщаних та гравійних кар'єрів, видобутку та збагаченню титанової руди, що мають стабільний ринок збуту і високий рівень рентабельності виробництва.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі облив ...

КОМЕНТАРІ