В Житомирській області обласна влада – соціальний партнер для суб’єктів малого та середнього бізнесу

В Житомирській області обласна влада – соціальний партнер для суб’єктів малого та середнього бізнесу

06.07.13 08:02 0 789
На Житомирщині реалізовуються соціальні ініціативи Президента України, а також створюються всі умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Обласна влада підтримує тісний діалог із представниками бізнесу для своєчасного реагування та вирішення нагальних проблем.

Обласною державною адміністрацією спільно з обласною радою постійно проводиться робота у формі відкритого діалогу з суб’єктами підприємництва щодо вирішення проблемних питань, що заважають у їх діяльності.

Так, у минулому році була підтримана ініціатива регіональної ради підприємців в області про надання пропозицій до Уряду щодо спрощення процедури отримання лімітів на утворення та розміщення відходів і вирішення проблемних питань, пов’язаних із підключенням малих архітектурних форм до електромереж. У результаті маємо позитивний зворотній зв’язок. Урядом надано доручення відповідним центральним та місцевим органам виконавчої влади опрацювати порушені питання та внести зміни до діючого законодавства.

З метою створення сприятливих умов для розвитку підприємницького середовища в регіоні, стимулювання інвестиційної та інноваційної активності суб’єктів малого і середнього бізнесу, забезпечення зайнятості населення шляхом підтримки підприємницької ініціативи громадян, прийнята Комплексна програма розвитку малого і середнього підприємництва у Житомирській області на 2013-2014 роки. В усіх районах і містах області діють відповідні програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2013-2014 роки.

підприємці мають чудову можливість підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень в рамках загальнодержавної програми з підготовки та перепідготовки кадрів для сфери підприємництва – «Українська ініціатива». В рамках даної Програми підприємці мають можливість отримати другу вищу освіту (економічну) в Україні за рахунок державного бюджету та пройти безкоштовно стажування на фірмах Німеччини.

При Житомирській облдержадміністрації діє регіональна робоча група Міжвідомчого центру з організації перепідготовки управлінських кадрів для сфери підприємництва по Житомирській області, яка здійснює відбір кандидатів на стажування за кордоном, а також на здобуття другої вищої освіти. Підприємці запрошуються до участі у програмі з підготовки та перепідготовки кадрів для сфери підприємництва «Українська ініціатива».

За інформацією департаменту економічного розвитку,

торгівлі та міжнародного співробітництва

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ