Тернопілля: туроператорам області запропоновано проект угоди про співробітництво з НПП «Дністровський каньйон»

Тернопілля: туроператорам області запропоновано проект угоди про співробітництво з НПП «Дністровський каньйон»

06.07.13 12:08 0 930
Про стан та використання рекреаційних ресурсів в межах національного природного парку «Дністровський каньйон», йшлося на нараді, організованій управлінням з питань туризму та курортів облдержадміністрації спільно з адміністрацією парку.

Метою заходу було обговорити питання регулювання рекреаційного навантаження на природні комплекси та об’єкти на території Дністровського каньйону.

Участь у нараді взяли представники управління з питань туризму та курортів, НПП «Дністровський каньйон”, туристичні та громадські організації, ЗМІ.

Начальник управління з питань туризму та курортів Леся Секретна у своєму виступі зазначила: «Сплав Дністром є однією з найцікавіших подорожей в Україні. Унікальності маршруту надають мальовничі ландшафти, печери, гроти, водопади, пам’ятки природи, історії, архітектури, етнографії. Однак, є багато проблем, які залишаються невирішеними. Серед них, невпорядкованість стоянок для автотранспорту, площадки для відпочинку туристів, під’їзні шляхи. Тому, першочерговими завданнями, які стоять між управлінням та НПП «Дністровський каньйон» є: спільні засідання з туристичними організаціями та лідерами сільських громад, на яких будуть розроблені рекомендації до обласної програми розвитку туризму; виготовлення інформаційних таблиць про можливості відпочинку та правила поведінки у Дністровському каньйоні; облаштування відпочинкових зон на берегах Дністра; розвиток інфраструктури; проведення інформаційно-рекламних турів для ЗМІ, розробка туристичних маршрутів та їх просування на туристичному ринку; облаштування стежок до туристичних об’єктів».

Співробітники відділу науки НПП «Дністровський каньйон» Христина Івануц та Зоряна Жаб’юк ознайомили присутніх з природнім та туристичним потенціалом Дністровського каньйону, зокрема прокладеними маршрутами екологічних стежок «Устечко-Нирків» та «Фарикова криничка», облаштуванням рекреаційної зони Вільгова. Розповіли про розвиток активних видів туризму (дельтапланеризму, спелеотуризму), сільського зеленого туризму, краєзнавчо-екскурсійного туризму.

Олександр Вікирчак, начальник відділу науки НПП «Дністровський каньйон», зазначив, що регіон різноплановий у своїй туристичній привабливості. Масове використання природних ресурсів Дністровського каньйону з рекреаційною метою, збільшення напливу туристів приводить до негативних наслідків для екосистеми. Відповідно першочерговим завданням є розробка нових підходів щодо визначення масштабів рекреаційно-туристичної діяльності, які б передбачали облік навантажень на території Дністровського каньйону.

Науковцями НПП «Дністровський каньйон» відповідно до чинного законодавства розроблені ліміти по використання природно-рекреаційних ресурсів в межах території природного парку, з якими ознайомив присутніх фахівець з рекреації - Ігор Кашуба.

Туристичним операторам області був запропонований проект угоди про співробітництво з НПП «Дністровський каньйон» для ознайомлення та внесення своїх пропозицій.

Після врахування зауважень всіх сторін та погодження пунктів угоди, вона буде укладена.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Конституційний суд ...

КОМЕНТАРІ