В ООН висловили занепокоєння арештами ісламістів у Єгипті

В ООН висловили занепокоєння арештами ісламістів у Єгипті

06.07.13 16:21 0 808
Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей висловила занепокоєння повідомленнями з Єгипту про арешти чільних діячів поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство» після усунення з посади президента Мухаммада Мурсі, вихідця з лав цього руху. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вона закликала, щоб стосовно «Мусульманського братства» не вдавалися до насильства, необґрунтованих затримань і незаконних актів помсти і щоб усі сторони конфлікту в Єгипті дотримувалися засадничих свобод.

Як сказав журналістам у Женеві речник верховного комісара Руперт Колвілл, причини затримання діячів «Мусульманського братства», зокрема, й колишнього президента Мухаммада Мурсі, наразі не ясні.

У Єгипті відбуваються демонстрації представників обох сторін конфлікту – і на підтримку Мурсі, і на підтримку його усунення з президентства.

«Мусульманське братство» закликало своїх прихильників вийти на акції протесту проти цього усунення, але не вдаватися до насильства.

Військові Єгипту, які й усунули президента, зі свого боку, зобов’язалися гарантувати громадянам право на протест, але застерегли від дій, які можуть загрожувати національній безпеці.

Супротивники скиненого президента заявляють, що його усунення було волею народу, яку військові тільки здійснили. Попередніми днями в Єгипті відбувалися масові акції протесту з вимогами негайної відставки Мухаммада Мурсі. Їхні учасники заявляли, що той сприяв надмірній концентрації влади в руках ісламістів і виявився не здатним вирішити економічні проблеми Єгипту й не використав шанс запровадити у країні демократичні реформи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прихильники Мурсі ...
Наступна новина: У Єгипті розпустили ...

КОМЕНТАРІ