У Єгипті розпустили парламент, на демонстраціях сталася стрілянина

У Єгипті розпустили парламент, на демонстраціях сталася стрілянина

06.07.13 17:21 0 852
Тимчасовий президент Єгипту Адлі Мансур видав указ про розпуск верхньої палати парламенту, яка існувала досі; нижня палата була розпущена рішенням Вищого конституційного суду Єгипту ще минулого року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він також призначив нового радника з національної безпеки, усунувши з цієї посади висуванця попереднього президента Мухаммада Мурсі.

ж у Єгипті відбуваються масові демонстрації на підтримку скиненого президента. У столиці Каїрі на таких демонстраціях сталися сутички й стрілянина, є потерпілі. За деякими повідомленнями, близько трьох людей убиті, але офіційних підтверджень цього наразі немає. На відеозаписах видно одне вкрите покривалом скривавлене тіло, можливо, загиблого. Хто почав стріляти, наразі не ясно.

На демонстрації прихильників Мухаммада Мурсі і його поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство» виступив і один із чільних лідерів цього руху Мухаммад Баді, про якого вчора повідомляли, що він арештований.

Він заявив демонстрантам, що їхнім керівником лишається Мурсі, а переворот, який скинув президента, «нечинний».

За словами Баді, необхідно продовжувати мирні демонстрації, доки Мурсі не повернуть до влади.

Водночас в іншому місці Каїра, на площі Тахрір у центрі міста, триває мітинг супротивників Мурсі і прихильників його усунення з президентської посади.

ж Рада миру і безпеки Африканського союзу, який об’єднує 54 країни Африки, зупинила членство Єгипту в цьому союзі, назвавши як причину неконституційне захоплення влади в цій країні.

Супротивники скиненого президента заявляють, що його усунення було волею народу, яку військові тільки здійснили. Попередніми днями в Єгипті відбувалися масові акції протесту з вимогами негайної відставки Мухаммада Мурсі. Їхні учасники заявляли, що той сприяв надмірній концентрації влади в руках ісламістів і виявився не здатним вирішити економічні проблеми Єгипту й не використав шанс запровадити у країні демократичні реформи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ООН висловили ...
Наступна новина: Найбільш резонансні злочини ...

КОМЕНТАРІ