У Донецьку затримано підозрюваного в серії крадіжок з офісів

У Донецьку затримано підозрюваного в серії крадіжок з офісів

06.07.13 17:46 0 854
Встановити зловмисника виявилося не так просто: він діяв обережно, вибираючи офісні будівлі, де немає камер відеоспостереження, охорони та вахтерів, а також стежив за відсутністю можливих свідків.

Ніякої особливої кримінальної схеми в 35-річного донеччанина не було: він ходив містом у пошуках наживи, заходив до офісів різних компаній і організацій, і якщо ті виявлялися закритими, – проникав усередину шляхом віджимання замку дверей за допомогою викрутки, яку передбачливо носив із собою. Час і день тижня значення не мали.

Зайшовши в офіс, зловмисник брав те, що стояло на виду, і перевіряв усі ящики. Його здобиччю ставали, як правило, ноутбуки та інша техніка – модеми, монітори, зовнішні жорсткі диски, а також гроші і косметика.

Вкрадене викрадач відразу збував – продавав на ринках або здавав у ломбарди, а виручені кошти витрачав на особисті потреби. Крім того, за словами затриманого, він копив гроші на покупку машини. За продаж краденої техніки чоловік виручав 1000-1500 гривень за раз.

Підбадьорений фінансовими надходженнями, заповзятливий громадянин розвинув бурхливу діяльність: деякі офісні будівлі він відвідував не один раз, методично «обчищаючи» кабінети на різних поверхах, поки його протизаконні дії не припинили співробітники карного розшуку.

Чоловік був затриманий співробітниками Ворошиловського райвідділу міліції за адресою свого мешкання. Здійснивши 8 крадіжок з офісних приміщень у центрі Донецька, викрадач упевнився у власній безкарності і не чекав приходу міліції. Розкрити серію крадіжок оперативникам вдалося завдяки копіткій роботі, в ході якої були виявлені і ідентифіковані відбитки пальців підозрюваного.

За рішенням суду чоловіка заарештовано. Слідчим відділом Ворошиловського РВ стосовно раніше засудженого за аналогічний злочин фігуранта відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Запоріжжі затримано ...
Наступна новина: У Сумах міліціонер за ...

КОМЕНТАРІ