На Житомирщині жінка публічно вибачилася перед правоохоронцями за наклеп

На Житомирщині жінка публічно вибачилася перед правоохоронцями за наклеп

06.07.13 18:30 0 878
Наприкінці травня поточного року Овруцький районний суд Житомирської області засудив 20-річну жительку району за надання завідомо неправдивого повідомлення про злочин, призначивши їй покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки з випробувальним терміном на 1 рік та зобов’язавши публічно вибачитися перед особовим складом райвідділу міліції.

Молода жінка, потрапивши до лікарні після падіння, заявила медикам, що її побили в Овруцькому райвідділі міліції, де вона давала пояснення з приводу крадіжки з будинку її односельчанки.

Проте суперечливі відомості, надані заявницею, за результатами проведених перевірок, у тому числі за участю працівників прокуратури, не знайшли свого об’єктивного підтвердження. Врешті, жінка зізналася, що просто хотіла «насолити» правоохоронцям, бо ті постійно роблять їй зауваження щодо надмірного вживання алкогольних напоїв. Тому й вигадала історію з побиттям.

За таких обставин відносно наклепниці було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.383 (Завідомо неправдиве повідомлення про злочин, поєднаний з обвинуваченням особи в тяжкому злочині) Кримінального кодексу України.

Розглянувши у відкритому засіданні кримінальне провадження, Овруцький районний суд виніс вирок, яким засудив жінку до двох років обмеження волі з відстрочкою виконання вироку на 1 рік та зобов’язав її до публічного вибачення перед правоохоронцями.

5 липня в Овруцькому райвідділку міліції жінка вибачилася перед особовим складом, зізнавшись, що щиро розкаялася у скоєному.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі оперативники ...
Наступна новина: У Гадячі відкрито центр ...

КОМЕНТАРІ