В Закарпатській області перечинські правоохоронці влаштували свято "Барвінку"

В Закарпатській області перечинські правоохоронці влаштували свято "Барвінку"

07.07.13 08:07 0 888
Літня спека - не завада вихованцям дитячого оздоровчого закладу «Барвінок» у гонитві за новими враженнями та позитивними емоціями. 36 галасливих та нетерплячих дітлахів миттю заповнили величезний «Ікарус», радісно очікуючи чогось неймовірно цікавого. А чекала їх подорож до музею історії органів внутрішніх справ Закарпатської області та кінологічного центру УМВС України в Закарпатській області, яку організував для дітей начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей.

У музеї від наукового співробітника Івана Пранничука діти почули захопливу розповідь про відомі постаті в історії ОВС, зокрема, про колишніх очільників обласного управління внутрішніх справ, ліквідаторів на Чорнобильській АЕС. Малеча мала змогу ознайомитися з цікавими експонатами музею. Хлопчакам сподобався мотоцикл 80-х років випуску, який правоохоронці по деталях збирали своїми руками. Після, всі сфотографувалися біля адмінбудинку Управління внутрішніх справ.

Та на цьому все тільки починалося. Привітною посмішкою юрбу дітлахів зустрів начальник кінологічного центру УМВС області підполковник міліції Олександр Лазар. Сховавшись у тіні дерев, малеча слухала розповідь підполковника міліції про історію створення центру. Даний заклад створений у 1995 році і наразі 27 його співробітників обслуговують цілу Закарпатську область. Як з’ясувалося, для того, щоб стати кінологом, мало мати відповідну освіту, потрібно пройти ще й навчання на спеціалізованих курсах у місті Житомирі. У 2008 році подібний центр було створено також у місті Мукачеві.

Показові виступи з дресированим собакою на прізвисько «Граф» продемонстрував Сергій Свистак. Граф і долав перепони, і затримував злочинця, і справно виконував усі команди свого хазяїна. Діти були в захваті. Слід зауважити, що кожний працівник кінологічного центру займається дресировкою свого чотирилапого друга. Для того, аби тварина засвоїла всі необхідні у роботі навички, її треба дресирувати мінімум шість місяців.

Питань було багато. Але дівчат цікавило одне єдине: чи можуть працювати у кінологічному центрі представниці прекрасної статі. Можуть, - відповів Олександр Лазар, - і достойно несуть службу жінки-кінологи не тільки у нас, а й по всій Україні. Ознайомившись із кабінетами медичної допомоги, кухнею, де готують їжу для дресированих собак, втомлені, але задоволені діти поверталися додому.

- Велике спасибі начальнику Перечинської міліції Віктору Васильовичу Ребрею за турботу про наших вихованців, - каже начальник ДОЗ «Барвінок» Ольга Іванівна Барзак.

Мирослава Пекар,

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ