На Тернопіллі одним з ключових завдань Програми економічних реформ є створення сприятливого бізнес-клімату

На Тернопіллі одним з ключових завдань Програми економічних реформ є створення сприятливого бізнес-клімату

07.07.13 12:39 0 893
На в Тернопільській області діє майже 4,6 тис. суб’єктів малого підприємництва. Чисельність працюючих у бізнесових структурах становить 32 тис. осіб., крім того здійснюють свою діяльність близько 30 тис. фізичних осіб – підприємців.

Про це розповів заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гецько.

Він також зазначив, що внесок підприємництва у соціально-економічний розвиток краю є вагомим, а за рахунок розвитку підприємницької діяльності протягом п’яти місяців 2013 року створено понад 3,2 тис. робочих місць.

Заступник голови обласної державної адміністрації також підкреслив, що на виконання доручень Президента України, владою області проводиться політика, спрямована на усунення надмірного державного регулювання господарської діяльності, усунення бар’єрів у веденні бізнесу, скорочення тиску контролюючих органів на підприємництво.

З метою спрощення дозвільних процедур для підприємництва в усіх 17 районах області та місті Тернопіль видача документів дозвільного характеру здійснюється виключно через державних адміністраторів за принципом “єдиного вікна”. З метою розвитку бізнесу, удосконалення системи дозвільних процедур, створення системи комфортного та якісного надання адміністративних послуг суб’єктам господарювання та мешканцям області здійснюється створення в районах області центрів з надання адмінпослуг.

У територіальних органах Головного управління Міндоходів у Тернопільській області створені та функціонують 17 центрів обслуговування платників податків основними завданнями яких є забезпечення комфортних умов, надання якісної правової і податкової допомоги, оперативне приймання звітності. Протягом січня-червня 2013 року центрами надано понад 45 тис. різних послуг, 59 тис. консультацій, прийнято та зареєстровано 237 тис. податкових декларацій та звітів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові відкрили виставку ...

КОМЕНТАРІ