На Житомирщині працівники міліції знищили плантацію маку

На Житомирщині працівники міліції знищили плантацію маку

07.07.13 08:57 0 841
В одному із сіл Новоград-Волинського району дільничні інспектори міліції виявили на присадибній ділянці 70-річної пенсіонерки майже 2 тисячі рослин снодійного маку.

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин, працівники міліції завітали у віддалене село на Житомирщині. В одному з обійсть 70-річна господиня та її сестра аж ніяк не зраділи візиту правоохоронців та поводилися дещо неспокійно.

Коли ж міліціонери заглянули за хату – очам своїм не повірили: серед листя буряків та гарбузів виднілися парослі зелених голівок снодійного маку. Городина, яка раніше маскувала незаконні посіви, тепер уже не в змозі була закрити макове буяння. Коли правоохоронці зібрали та перерахували увесь «урожай», виявилося, що пенсіонерки виплекали на городі 1920 рослин снодійного зілля. Цьогоріч така кількість незаконних посівів маку, вилученого з однієї ділянки, є рекордною для України.

- Наразі триває спеціальна операція «Мак-2013», - коментує начальник Управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрій Дем’яненко, - тому дільничні інспектори під час роботи на своїх адміністративних дільницях обходять помешкання громадян, проводять роз’яснювальну роботу серед населення та виявляють незаконні посіви та факти вирощування нарковмісних рослин. Наведений випадок і є прикладом такої роботи.

Наркоділки у гонитві за надприбутками, створеними на людському горі, вдаються до будь-яких хитрощів. У тому числі і переконують сільських жителів у можливості гарного заробітку, вирощуючи заборонені рослини. Інколи наявність такої городини господарі намагаються пояснити кулінарними потребами. Однак закон у даному випадку однозначний: вирощування снодійного маку можливе тільки у спеціалізованих господарствах, за наявності ліцензії та відповідних умов, а також під суворим наглядом контролюючих органів. Придбати ж насіння маку задля виготовлення різноманітної випічки можна у торгівельній мережі без усіляких труднощів.

Для чого пенсіонерки вирощували таку кількість маку, як і те, хто і яким чином мав скористатися урожаєм, встановлюватиме слідство. Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. За незаконний посів снотворного маку у кількості більше п’ятисот рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителька Вінниччини ...
Наступна новина: Беланда: Деякі клуби ...

КОМЕНТАРІ