Офіцер львівської транспортної міліції врятував життя сусідові

Офіцер львівської транспортної міліції врятував життя сусідові

07.07.13 15:44 0 1131
Про те, що доля поділить життя Володимира Бідака на два періоди: до і після цього дня, ніхто з рідні навіть і не міг подумати. Буденність, пов’язана з господаркою, догляд за внуком, ну і улюблена рибалка на власному ставку – це те, чим був занятий господар.

- Нагодувавши онука, ми пішли на подвір’я,- розповідає Володимир Степанович. – До нього прибіг сусідський хлопчина і вони почали бавитися. Я ж вирішив сходити на ставок, який в мене на городі та перевірити чи не зловилася риба.

Підійшовши до ставка, рибалка побачив, що у сітки плещуться поплавці, а це означало, що риба попала в «путанку». Так, як сітка була натягнута попід крутий берег, взяв палицю і вирішив перевірити. Потягнувся до води і в цю мить, земля пішла з під ніг. Про подальші події Володимир Степанович не пам’ятає, про них йому розповіли рідні.

В цей час на сусідське подвір’я, що межує з господарством Бать, зайшов старший інспектор патрульної служби лінійного пункту міліції на станції Мостиська старший лейтенант міліції Володимир Бідак. Після закінчення служби він вирішив зайти провідати тітку та племінників.

- Я, як раз стояв та розмовляв з тіткою, - згадує Володимир Бідак. – Зі сторони городу Володимира Бать, почув хриплі крики про допомогу, знаючи, що там ставок, не гаючи часу побіг.

Перескочивши через паркан, міліціонер перебіг город та зупинився на березі. В метрах трьох від берега лицем вниз плавав сусід не подаючи ознак життя. Не вагаючись не секунди, Володимир Бідак скинув з себе верхню одежу, взуття та стрибнув в мутну воду. Добравшись, він перевернув тіло та потягнув до берега. В цей час на крик збіглися тітчин племінник та дочка господаря. Переклавши на спину, рятівники почали надавати першу медичну допомогу.

- Довелося згадати заняття з службової підготовки, - хоча чесно кажучи не гадав, що доведеться їх застосовувати, - ділиться міліціонер. – Я робив непрямий масаж серця, донька штучне дихання. Через, напевне, хвилину сусід почав дихати. Хоча як мені, то вона здалася вічністю.

Сусіди викликали швидку допомогу. Далі вже працювали кваліфіковані медичні працівники.

Тепер, коли вже все погане залишилося позаду, міліціонера – рятувальника рідня Володимира Бать рахують - ангелом охоронцем і висловлюють слова вдячності. З листом - проханням щодо заохочення міліціонера, донька врятованого Орися Володимирівна звернулася до начальника Управління МВС України на Львівській залізниці полковника міліції Володимира Дитюка.

Підрозділ зв’язків з громадськістю
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Тернопільщини ...
Наступна новина: Убозівці відзвітували про ...

КОМЕНТАРІ