Учасники

Учасники "Балаклавської балади" нагадали про відомі сторінки історії Кримської війни

07.07.13 16:21 0 893
м. Севастополь приймав учасників Міжнародного військово-історичного фестивалю «Балаклавська балада». Серед його почесних гостей і організаторів принц Майкл Кентський.

Незабутнє дійство зібрало кілька тисяч глядачів на Федюхіних висотах під Балаклавою.

Ці невисокі Кримські гори отримали свою назву в пам'ять про генерала Федюхіна, який відзначився під час Кримської війни. Саме в цій місцевості сталися запеклі військові бої між Росією і союзними силами, до складу яких входили Франція, Великобританія і Туреччина. У тій битві росіяни хоч і зазнали значно більші втрати, ніж супротивник, але перемогли. У підсумку - Великобританія, Франція і Османська імперія відмовилися від ідеї захопити Севастополь штурмом.

Перед початком реконструкції Віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул, представник британської Королівської родини Принц Майкл Кентський, члени клубу "Air Squadron", представники Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства оборони України, СМДА поклали квіти до пам'ятника «Камінь примирення», присвяченого закінченню Кримської війни у 1853-1856 рр.

Гості фестивалю побачили реконструкцію одного з ключових боїв Кримської війни і першої облоги міста - Балаклавської битви, в тому числі і атаку легкої бригади британської кавалерії на російські батареї.

Організаторами фестивалю виступили молодіжна громадська організація «Червона Зірка» та Національний військово-історичний музей України спільно з британським клубом любителів старовинної авіації «Air Squadron». Активну допомогу і підтримку учасникам фестивалю надало Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство оборони України, інші силові відомства і громадські організації.

У фестивалі взяли участь військово-історичні клуби України, Росії і Великобританії.

Кульмінацією фестивалю став проліт над полем битви літаків під керуванням пілотів британського авіаклубу "Air Squadron". Найстаріший з них був побудований в 1939 році.

Фестиваль „Балаклавська балада” став даниною пам'яті полеглим у Кримській війні та нагадав його глядачам знамені сторінки історії.

Музичний супровід фестивалю забезпечував оркестр УМВС України в м. Севастополі, який підтримував бойовий дух реконструкторів і створював настрій гостям свята.

Охорону громадського порядку та безпеку громадян забезпечувало 50 співробітників міліції, 150 військовослужбовців внутрішніх військ і 130 військовослужбовців збройних сил України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: Операцію "Нічне місто" ...

КОМЕНТАРІ