Операцію

Операцію "Нічне місто" провели правоохоронці Луганщини

07.07.13 16:27 0 872
На Луганщині завершилася оперативно-профілактична операція «Нічне місто». Мета заходу - протидія кримінальним та адміністративним правопорушенням у сфері суспільної моралі, незаконного обігу наркотиків та загальнокримінальної злочинності.

Упродовж 10 днів операції співробітники міліції задокументували 12 фактів розповсюдження порнографічної продукції, 1 - продажу продукції, що пропагує культ насильства, 4 - утримання місць розпусти і звідництва, 64 факти надання послуг сексуального характеру (проституції) і 2 - сутенерства і втягування в проституцію.

При спробі перетнути Державний кордон через КПП у Станично-Луганському районі було затримано громадянина Російської Федерації, який втягнув у заняття проституцією і намагався вивезти в суміжну державу двох луганчанок для роботи в якості повій.

Відносно росіянина розпочато кримінальне провадження за статтею 303 Кримінального кодексу України «Втягнення в заняття проституцією (сутенерство), щодо двох або більше осіб». Тепер він зможе побачити свою рідну Кубань не скоро - згідно закону, йому загрожує від чотирьох до семи років позбавлення волі.

А в Луганську співробітники міліції затримали 32-річну жінку, яка регулярно надавала сексуальні послуги за винагороду (тобто, займалася проституцією), за що стосовно неї було складено адміністративний матеріал за статтею 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Заняття проституцією). Крім того, при огляді у неї було виявлено та вилучено 5 мл опію, який вона зберігала для власного вживання. Тепер їй доведеться відповідати ще й за статтею 309 Кримінального кодексу за незаконне зберігання наркотиків.

При перевірці осіб, які можуть мати відношення до правопорушень у сфері суспільної моралі, було встановлено, що дана категорія громадян тільки цим різновидом протиправної діяльності не обмежуються.

Так, в Лисичанську була затримана 40-річна місцева мешканка, яка у себе вдома влаштувала притон для любителів «покайфувати». У ході проведеного санкціонованого обшуку даного приміщення оперативники виявили та вилучили у неї 40 мл опію та 3 мл ангідриду оцтової кислоти. Зараз жінці інкримінується стаття 317 Кримінального кодексу «Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

У Сєвєродонецьку правоохоронці задокументували факт збуту наркотиків 35-річним наркодилером, у якого було виявлено та вилучено 20 мл опію.

У ході проведення операції перевірялися і розважальні місця. Зокрема, співробітники кримінальної міліції у справах дітей у м. Сєвєродонецьку виявили два факти перебування неповнолітніх в таких установах. У результаті відносно власників закладів складено адміністративні протоколи за статтею 180-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і їм доведеться заплатити штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних податком доходів громадян. Що ж до батьків, які допустили таку халатність по відношенню до своїх дітей, то з ними тепер буде розбиратися ще й соціальна служба у справах дітей.

Операція «Нічне місто» закінчилася, проте робота міліції в цьому напрямку триває.

Відділ зв'язків з громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учасники "Балаклавської ...
Наступна новина: «Головного ...

КОМЕНТАРІ