«Великий зошит» з Угорщини став найкращим фільмом фестивалю у Карлових Варах

«Великий зошит» з Угорщини став найкращим фільмом фестивалю у Карлових Варах

08.07.13 09:32 0 2036
Найкращим фільмом 48-го Карловарського кінофестивалю визнаний художній фільм відомого угорського режисера Яноша Саса «Великий зошит». На урочистому закритті фестивалю режисерові вручили його головну нагороду − «Кришталевий глобус». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Стрічка розповідає про долю двох тринадцятилітніх хлопчиків-близнят в окупованому нацистами містечку в 1944 році. Для режисера Яноша Саса це вже друга висока нагорода, першу − «Фелікс» від Європейської кіноакадемії режисер здобув за стрічку «Войцек» в 1994 році.

Також за вклад у розвиток світового кіномистецтва «Кришталевим глобусом» були відзначені відомий американський кінорежисер Олівер Стоун і знана голлівудська зірка Джон Траволта.

Приз глядацьких симпатій здобув художній фільм чеської режисери Аліци Нелліс «Ревівал», що присвячений літнім рокерам.

На 48-му кінофестивалі в Карлових Варах, який закрився в суботу, було представлено понад 230 стрічок. Серед них у конкурсній секції фестивалю «На Схід від заходу» демонструвалась стрічка «Параджанов» режисерів Сергія Аведікяна і Олени Фетисової спільного виробництва України, Франції, Грузії та Вірменії.

PS: Комедии смотреть онлайн можно на сайте ONE-HD.ru
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Усейн Болт показав ...
Наступна новина: Під час акції порушень ...

КОМЕНТАРІ