Львів: у понеділок на ремонт закриють частини вулиць Хмельницького та Замарстинівську

Львів: у понеділок на ремонт закриють частини вулиць Хмельницького та Замарстинівську

08.07.13 08:20 0 889
Львів соціальний. Вчора, 4 липня, в великій сесійній залі Львівської міської ради завершилась конференція на тему «Права дітей із спектром аутистичних порушень: освітні, соціальні та медичні послуги та шляхи їх вирішення», яка тривала 2 дні.

У конференції взяли участь: начальник управління соціального захисту Наталя Федорович, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Оксана Рубай, член Правління Регіональної Спілки «Справа Кольпінга», професор Ігор та Катерина Островські, психологи, науковці.

— Такі конференції є дуже важливими для нас, оскільки ми спільно можемо обговорити проблеми, які постають перед нами, знаходимо шляхи їх вирішення. Проблеми людей з особливими потребами, зокрема артистів, є складною. З свого боку ми підтримуємо проекти громадських організацій спрямованих на допомогу цим людям. Наприклад, нещодавно 42 аутисти змогли відпочити в Моршині в санаторії «Зірниця». — Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту Львівської міської ради

Довідка

Аутизм (від грецького слова autos — «сам»; аутизм — «занурення в себе») — вроджене психічне захворювання, що характеризується нездатністю хворого до взаємодії із зовнішнім світом — і виникаючими з цього факту порушеннями в соціалізації. Хворий типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією, проте інтелект аутиста понижений далеко не завжди, часто виявляються так звані «острівці знання» — області, в яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мер Львова про ремонти ...
Наступна новина: Мер Львова подякував ...

КОМЕНТАРІ