На Черкащині міліція викрила підпільний цех із виготовлення вугільної продукції

На Черкащині міліція викрила підпільний цех із виготовлення вугільної продукції

08.07.13 06:52 0 1072
До оперативних працівників управління по боротьбі з економічною злочинністю надійшла інформація про те, що в адміністративних межах одного із сіл Городищенського району підприємливі громадяни займаються виробництвом деревного вугілля з порушенням норм чинного законодавства.

Щоб перевірити достовірність отриманої інформації правоохоронці вирушили з перевіркою до вказаного населеного пункту. Працівники УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області спільно з державною екологічною інспекцією, протягом доби виявили і задокументували діяльність чотирьох підприємств, які займалися виготовленням вугільної продукції не маючи жодних документів дозвільного характеру. Під час огляду території підпільного виробництва, яка була розміщена в лісі на краю села та огороджена високим парканом, було виявлено десятки металевих печей, в яких постійно здійснювався процес виробництва деревного вугілля, а також велику кількість вже готового вугілля розфасованого по мішках. Наявність такої кількості обладнання та готової продукції свідчило про шалені прибутки, які отримують зловмисники від своєї протиправної діяльності. Жодних документів, які б підтверджували законність функціонування підприємств та права використання земельних ділянок їх власники не надали.

Наразі по даному факту за матеріалами управління по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області, слідчим відділом Городищенського райвідділу міліції відкрито чотири кримінальних провадження за ознаками злочинів проти довкілля. У рамках відкритих кримінальних проваджень додатково здійснюється перевірка фактів законності використання земельних ділянок та сплати податків до бюджету.

Як заявив начальник Управління МВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Валерій Володимирович Дерновий, правоохоронці і надалі будуть проводити роботу щодо виявлення нечесних на руку ділків, які отримуючи надприбутки, своєю протиправною діяльність наносять непоправимої шкоди довкіллю та мешканцям Черкаської області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ