За довіру телефонним шахраям жінка заплатила три тисячі гривень

За довіру телефонним шахраям жінка заплатила три тисячі гривень

08.07.13 13:51 0 933
Незважаючи на неодноразові попередження, вдало налаштована схема телефонних шахраїв регулярно знаходить своїх жертв. Майже три тисячі гривень виманили невідомі у 44-річної жительки Березнівського району, застосувавши перевірений спосіб: «Ваш син в міліції».

Жінці зателефонувала невідомий зі словами: «Вашому синові загрожує кримінальна відповідальність за побиття людини», і за позитивне вирішення питання невідомий запропонував матері перерахувати гроші на рахунок. Далі в слухавці жінка почула жалісливий голос нібито свого сина, який просив негайно допомогти йому. Налякана мати нікому нічого не повідомила, а чимдуж кинулася виконувати всі умови зловмисників. Коли громадянка з’ясувала, що з її сином все гаразд, а сама вона потрапила на гачок шахраїв — звернулася із заявою до міліції.

— Дана подія зареєстрована в єдиному реєстрі досудових розслідувань. Правопорушення кваліфіковано за частиною 1 статті 192 Кримінального кодексу України (Заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою), — прокоментував начальник Березнівського РВ УМВС Олександр Таргоній.

Правоохоронці нагадують, що вимоги шахраїв перерахувати гроші на номер вказаного абонента, на телефонну картку, або віддати гроші особі, яка по них прийде — усе це різновиди вдало налаштованої схеми.

Шановні громадяни! Якщо Вам зателефонують незнайомі особи і повідомлять про те, що з вашими рідними трапився подібний інцидент, не піддавайтеся впливу шахраїв. Не поспішайте переказувати гроші на їх рахунки.

Працівники міліції вкотре радять у подібних випадках, зателефонувавши за номером «102», пересвідчитися, чи дійсно ваші близькі знаходяться у міліції. А також негайно зв'яжіться зі своїми рідними та поцікавтесь про їх місцезнаходження.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ