Перший Міністр внутрішніх справ Незалежної України відкрив експозиціюв чернігівському музеї міліції

Перший Міністр внутрішніх справ Незалежної України відкрив експозиціюв чернігівському музеї міліції

08.07.13 07:52 0 1001
Експозиція музею органів внутрішніх справ Чернігівщини доповнилася стендами, присвяченими діяльності Чернігівського відділення Української секції Міжнародної поліцейської асоціації.

Приємну місію перерізання символічної червоної стрічки на новому об’єкті особисто виконав перший Міністр внутрішніх справ Незалежної України, генерал внутрішньої служби Андрій Василишин.

Відкриття «поліцейського» куточку музейної експозиції стало одним із пунктів насиченої програми перебування делегацій національних секцій Міжнародної поліцейської асоціації з Польщі, Молдови, Російської Федерації та Республіки Білорусь, а також керівництва Української секції МПА та її регіональних відділень на Чернігівщині. У заходах взяли участь генерал Андрій Василишин, який є радником МВС України та президентом Української секції МПА, перший віце-президент УС МПА генерал-майор міліції Олександр Гіда та член виконавчої ради цієї структури генерал-майор міліції Анатолій Бабенко.

У ході конференції за участю керівництва УМВС України в Чернігівській області чинні та відставні міліціонери і поліцейські з низки європейських країн обговорили перспективи подальшого співробітництва між національними секціями, зокрема, у питаннях організації спортивних змагань правоохоронців. Так, у жовтні нинішнього року планується проведення міжнародного поліцейського чемпіонату з міні-футболу, тож присутні на конференції обговорили пов’язані з цим організаційні питання.

Також предметом обговорення стала потреба подальшої популяризації діяльності МПА серед правоохоронців у країнах пострадянського простору, розширення національних секцій, залучення нових свідомих та активних членів до громадської роботи у складі осередків МПА на місцях.

Окремою піднятою темою був такий важливий напрямок роботи Міжнародної поліцейської асоціації, як сприяння відпочинку та оздоровленню самих членів цього громадського об’єднання та їх рідних. Зокрема, керівник Чернігівського відділення УС МПА Олександр Байдала висловив щиру вдячність колегам з Молдови за організаційну і практичну допомогу у створенні найкращих умов оздоровлення групи дітей правоохоронців Чернігівщини. «Ми сподіваємося, що це був перший крок на довгому і плідному шляху співпраці, у подорож яким ми вирушаємо разом з Вами, шановні колеги», — зазначив Олександр Іванович.

Нарешті, в процесі спілкування поліцейських різних країн виникла грандіозна ідея: дізнавшись подробиці історії щорічного міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба», який днями проводився на спільному кордоні України, Білорусі та Росії, представники західноукраїнських регіональних відділень УС МПА зажадали організувати аналогічний форум. Його запропоновано проводити на Волині, поруч із озером Світязь, у місці, де сходяться кордони України, Білорусі та Польщі. Ініціатором запровадження фестивалю прагне виступити саме Міжнародна поліцейська асоціація, поширивши свій об’єднавчий вплив за межі професійного середовища правоохоронців.

Особисте ознайомлення генерала Василишина з перебігом офіційної частини та найбільш яскравими моментами фестивалю «Дружба-2013» відбулося в рамках другого дня конференції структур МПА. Андрій Володимирович у супроводі начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олександра Михайлика відвідав урочисте відкриття фестивалю. Міліцейські генерали оглянули традиційне «Містечко майстрів» та побували на святковому концерті за участю українських, російських та білоруських творчих колективів.

Там же, у Сеньківці, в невимушеній святковій обстановці президент УС МПА вручив відзнаки Асоціації за сприяння у її розвиткові та повноцінному виконанні програмних завдань. Нагороди з рук Андрія Василишина отримали очільник міліції Чернігівщини Олександр Михайлик та понад десять його підлеглих — члени колегії Управління, керівники низки структурних підрозділів.

Фінальним акордом перебування делегацій МПА на Чернігівщині стало урочисте відкриття музейної експозиції, яка висвітлює ще зовсім коротку історію регіонального відділення УС МПА. Перш ніж перерізати червону стрічку, перший Міністр внутрішніх справ разом з колегами із задоволенням взяли участь в екскурсії залами Музею, яку провів директор закладу, ветеран органів внутрішніх справ Микола Савченко.

— Мені особливо приємно було пересвідчитися, що у Чернігові вміють тримати слово, - прокоментував генерал Василишин новостворену експозицію. — Торік, під час мого попереднього відвідання Вашого міста, тутешні колеги пообіцяли, що МПА буде представлена у відомчому музеї, адже взаємини з Асоціацією є невід’ємною часткою історії і сьогодення української міліції. І ось — нинішня радісна подія. Зі свого боку, як президент Української секції МПА, можу пообіцяти нашу посильну підтримку в розвиткові як тематичної експозиції, так і відомчого музею загалом.

Також Андрій Володимирович залишив відповідний запис із найкращими побажаннями у книзі відгуків відвідувачів музею історії ОВС Чернігівської області.

СЗГ УМВС України

в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії згадують жертв ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ