На полі Берестецької битви відбулося вшанування полеглих козаків

На полі Берестецької битви відбулося вшанування полеглих козаків

08.07.13 13:24 0 1103
7 липня 2013 року на території державного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви" (село Пляшева Радивилівського району Рівненської области) відбулися вшанування пам'яти загиблих героїв. Участь у заході взяли народні депутати України від ВО "Свобода" Олег Осуховський, Олег Панькевич та Анатолій Вітів, депутати та члени Рівненської, Волинської та Львівської обласних організацій Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Щороку під Берестечком, де загинули козаки, які змагалися за волю України, збираються тисячі українців із різних куточків держави. Із самого ранку у Георгіївському храмі за участи Патріарха Філарета та Архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона відбулася поминальна панахида за загиблими. Затим учасники разом зі священиками пройшли хресним ходом до пам'ятника героям Берестецької битви.

Під час виступу народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Осуховський зазначив: "Ми сьогодні вшановуємо героїв, які боролися за волю України. Вони загинули, але їхні прагнення та ідеї не вмерли. Своїми вчинками козаки й донині дають наснагу боротися. Зараз важкий для українського народу час, тому що Україною керує кримінально-олігархічний клан Партії регіонів та її "партнерів у червоному" – комуністів. "Регіонали" вже більше трьох років при владі, проте обіцяне "покращення" так і не настало. Вони мають свого президента, у їхніх руках – Кабінет Міністрів і більшість у Верховній Раді, але ситуація в державі лише погіршується.

Нинішня влада хоче поставити на коліна кожного, але українці ніколи не коритимуться зайдам і мародерам. Ми боротимемося і обов'язково переможемо!".

За словами народного депутата України Олега Панькевича, поле Берестецької битви недаремно стало місцем паломництва для тисяч сучасних українських патріотів, які традиційно збираються тут від 1990 року. "Битва під Берестечком – це одна з найславетніших сторінок в українській історії, це приклад самозреченої боротьби за свободу й незалежність. Я не погоджуюся з тими, для кого це поле символізує поразку нашого війська. Берестецька битва – це символ прагнення українців мати сильну, горду, могутню державу, якої боялися б вороги, і яку поважали б сусіди. Тоді вдалося долучити до боротьби селян і створити потужну визвольну армію. У цій війні українців підтримали союзники, що свідчило про успіхи в зовнішній політиці та вмілу дипломатію. Українці зазнали великих втрат, але зуміли зберегти свої позиції. Уперше про героїзм козаків та право українців на свою державу заговорили в Європі та в усьому світі. Тому поле Берестецької битви – це не місце зневіри й розчарувань, а місце подвигу, який спонукає нас до продовження боротьби", - наголосив Олег Панькевич.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 2)
Попередня новина: Шестеро пасажирів авто ...
Наступна новина: За довіру телефонним ...

КОМЕНТАРІ