За рік до відкриття перинатальний центр в Луцьку будують з випередженням графіків

За рік до відкриття перинатальний центр в Луцьку будують з випередженням графіків

09.07.13 13:34 0 1045
Перинатальний центр в Луцьку відкриють в наступному році, - запевнив журналістів голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час екскурсії будівельним майданчиком майбутнього медичного закладу. Голова правління ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха ознайомив присутніх із будівельно-технічними можливостями об’єкту, що будується. Це буде монолітно-каркасне приміщення з термостійкими блоками. У кожній палаті передбачений санвузол.

Під час будівництва перинатального центру застосовано сучасні матеріали: немає металу, чорних труб, а лише металопластик та поліпропілен. Тут також буде 1600 квадратних метрів поверхні з технологією ідеальної чистоти. «Це - особливі технології, які на Волині використовують вперше», - сказав будівельник.

«Проект перинатального центру більше моральний, ніж технологічний. Це - та медицина, від якої залежить майбутнє сім’ї та держави», - зазначив Борис Клімчук. Він розповів журналістам, чому волинський проект втілювався в життя довше, ніж в інших регіонах країни: «Потрібно було втручання Президента України, адже переконати Ірину Акімову будувати нове приміщення тоді було дуже непросто. То вже зараз вона нас хвалить, а раніше мова йшла виключно про реконструкцію існуючих площ. В Луцьку тільки один пологовий будинок. Це – порохова бочка. В такому великому місті має бути ще хоча б один медзаклад для майбутніх мам, породіль та новонароджених. У перинатальному центрі спроектовано пологовий будинок на 67 ліжок. Тому так довго».

Як ніхто інший чекає введення закладу в експлуатацію його керівник Ніна Загребельна. Директор перинатального центру Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання повідомила про сучасні медичні технології, які застосовуватимуть тут.

Також вона розповіла, що перинатальний розрахований на 102 пацієнти, із яких 67 - акушерські, 20 - гінекологічні та 15 - для реабілітації новонароджених дітей.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині триває ...

КОМЕНТАРІ