У Хмельницькому податківці вивели з «тіні» кілька десятків працівників- «нелегалів»

У Хмельницькому податківці вивели з «тіні» кілька десятків працівників- «нелегалів»

09.07.13 14:05 0 846
Результатом перевірки співробітниками Міндоходів питань дотримання підприємцем – власником швейної майстерні порядку сплати податку на доходи фізичних осіб стало виявлення 20-ти «сірих» наймитів.

Таким чином інформація, на основі якої була проведена документальна позапланова виїзна перевірка цього горе-роботодавця підтвердилася – роботу цеху забезпечували громадяни, які не були оформлені на роботу відповідно до чинного трудового законодавства і отримували заробітну плату «у конвертах».

Також днями працівники Державної податкової інспекції у м. Хмельницькому разом з працівниками управління торгівлі Хмельницької міської ради в ході проведення спільного рейду поцікавилися господарською діяльністю ще семи роботодавців – фізичних осіб, які займалися пошиттям жіночого одягу, а також торгівлею на ринках, у магазинах та кафе. У результаті було виявлено ще 16 осіб, які працювали без офіційного оформлення на роботу.

Наразі триває процедура легалізації їх працевлаштування.

«На жаль, уже досить тривалий час виплата роботодавцями зарплати «у конвертах» залишається однією з найбільш актуальних проблем в Україні, – пояснює начальник ДПІ у М. Хмельницькому Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Руслан Мединський. – Незважаючи на постійну боротьбу контролюючих структур з цим ганебним явищем, воно набуло масового характеру, адже в умовах сьогодення кожен роботодавець намагається максимально економити кошти. Але вже час і роботодавцям і працівникам прийти до усвідомлення того, що зарплата «в конвертах» і робота без оформлення трудових відносин шкодять суспільству, позбавляючи майбутнього тих, хто отримує неофіційну зарплату, і чиї трудові книжки через економічну безграмотність залишаються неоформленими».

Податківець також нагадав, що отримуючи заробітну плату «у конверті», кожен трудовий «нелегал» стає заручником власної байдужості і мовчазної бездіяльності, адже при цьому він втрачає трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби тощо. Водночас такий працівник робить серйозне правопорушення – ухилення від оподаткування.

Отже передусім самі працівники мають бути зацікавленими, щоб кожна гривня виплачувалася їм офіційно.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Тернополі повідомна ...

КОМЕНТАРІ