У мікрорайонах Івано-Франківська проходитиме медична акція «Бережіть своє здоров’я»

У мікрорайонах Івано-Франківська проходитиме медична акція «Бережіть своє здоров’я»

09.07.13 13:57 0 1031
Медична акція «Бережіть своє здоров’я» стартувала в Івано-Франківську, по вул. Незалежності; її проводили лікарі міської поліклініки №3 спільно з працівниками обласного фтизіопульмонологічного центру. Лише за один день медики оглянули 176 іванофранківців, зробили 74 флюорографії, виявили 6 первинних цукрових діабетів та 3 підозри на туберкульоз.

«Такі виїзні вуличні акції з обстеження здоров’я будемо проводити майже кожного тижня в різних мікрорайонах Івано-Франківська, поблизу гіпермаркетів чи ринків», - запевняє головний лікар Тарас Масляк. Він звертається до жителів міста з проханням «активніше підходити до медиків», щоб, попри свою зайнятість, заклопотаність «все-таки обстежити стан свого здоров’я, бо це головне».

Довідково

Акція «Бережіть своє здоров’я» започаткована минулого року з ініціативи головного лікаря міста Тараса Масляка за підтримки Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса та місцевого депутатського корпусу. Під час акції бригади лікарів організовують мобільні медичні пункти, на яких працюють дільничні терапевти та медичні сестри поліклінічних закладів міста. Тут можна виміряти артеріальний тиск, масу тіла, визначити рівень цукру в крові, зробити флюорографічне обстеження, пройти анонімне тестування на ВІЛ швидкими тестами.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Сірі» працедавці ...
Наступна новина: На Львівщині затримали ...

КОМЕНТАРІ