В Івано-Франківській області святкування Івана Купала відбувалося березі Дністра

В Івано-Франківській області святкування Івана Купала відбувалося березі Дністра

09.07.13 13:34 0 992
6 липня у м.Галичі на лівому березі Дністра відбулося фольклорно-етнографічне свято «Гей, на Івана, гей, на Купала» за участю керівництва райдержадміністрації, районної ради, гостей та громад населених пунктів району.

Захід був організований відділом культури райдержадміністрації, працівниками районного Народного дому та всіх клубних закладів району.

Цими днями на території Галицького району перебувала делегація з Польщі, які під час проведення даного свята, мали змогу відчути атмосферу традиційного народного гуляння, побачити старовинні українські обряди, поласувати запашними пампушками, якими пригощали всіх бажаючих галицькі газдині.

Представити свої традиції та обряди приїхали художні творчі колективи та аматори з усього району.

Юним галичанам створювало настрій катання на атракціонах.

Як тільки сонце почало сідати, розпочалося театралізоване дійство.

Учасників свята розважали головні персонажі - Водяний, русалки, Мавка, Лісовик, дівочі пісні.

Однак головна особливість цієї ночі -багаття, вогонь який очищує від усього лихого. Поки палало купальське вогнище, символізуючи єднання неба та землі – навколо відбувались основні ігрища. Юнаки та дівчата водили хороводи навколо опудал Купало та Марени,які були прикрашані квітами,вінками.

День Купала визначається особливою поетичністю та чарівністю. Вважалося, що в цю ніч тварини отримували дар людської мови, вода в річках на мить перетворювалася на срібло, дозрівало чудодійне зілля, розквітала папороть.

Дивлячись на велику кількість людей, які зібралися, можна зрозуміти значимість свята, яке є традиційним.Одразу стає зрозуміло, що звичаї нашого народу живуть і передаються з покоління в покоління.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині триває ...

КОМЕНТАРІ