Рівненська область: рятувальники взяли участь у міжнародному заході  з вшанування жертв Малинської трагедії

Рівненська область: рятувальники взяли участь у міжнародному заході з вшанування жертв Малинської трагедії

09.07.13 14:01 0 794
07 липня в селі Малин Млинівського району відбулися міжнародні заходи до 70-ї річниці трагедії, коли фашистські загарбники спалили живцем 850 селян, серед яких було майже 400 чехів. Для вшанування жертв цієї жахливої події до меморіального комплексу «Малинська трагедія» прибули керівники обласної та місцевої влади, чисельна делегація Чеської Республіки на чолі із заступником Міністра оборони, ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни, десятки місцевих мешканців, гості області.

Захід розпочався з поминальної молитви, яку спільно провели священнослужителі Української та Чеської церков. Потому група рятувальників і почесна варта Головного управління ДСНС разом з представниками органів влади та гостями з Чехії поклали до підніжжя пам’ятника жертвам трагедії вінки й квіти.

Участь працівників Держслужби в даному заході зовсім не випадкова. Адже саме рятувальники ще місяць тому на прохання голови облдержадміністрації Василя Берташа зголосилися привести меморіальний комплекс у належний стан. Протягом цього періоду працівники ДСНС у вільний від служби час за допомоги місцевої влади відреставрували пам’ятну стелу, вложили нову плитку, встановили лавочки, пофарбували огорожу та провели благоустрій всієї прилеглої території. Хід робіт особисто контролював начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля. Тому не дивно, що саме головний рятувальник Рівненщини отримав від керівництва чеської делегації на свою адресу теплі слова вдячності за благородний вчинок.

Після хвилини мовчання в пам'ять за невинно убієнними перед присутніми виступили керівники обласної влади та делегації Чеської Республіки. У своїх промовах виступаючі наголосили, що зберігаючи пам'ять про Малинську трагедію й лихоліття війни, ми передаємо цю традицію нашим спадкоємцям, які повинні знати про минуле та його героїв, цінувати мир як найважливіше людське надбання.

Завершився захід із вшанування пам’яті жертв виконанням державних гімнів України та Чеської Республіки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ