У Волинській області фахівці Міндоходів мають право перевірити дотримання вимог закону щодо формування електронної контрольної касової стрічки

У Волинській області фахівці Міндоходів мають право перевірити дотримання вимог закону щодо формування електронної контрольної касової стрічки

09.07.13 08:04 0 868
Із 1 липня 2013 року користувачі касової техніки зобов’язані передавати звітність про застосування РРО в електронній формі. Ця вимога передбачена нормами абзаців другого та третього п. 7 ст. З Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», – повідомили у відділі контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів у Волинській області.

Відтак, фахівці Міндоходів мають право проводити перевірки користувачів касової техніки на предмет дотримання представниками бізнесу законодавчих вимог щодо обов’язкового подання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій до Міндоходів України.

Ухвалений 21 червня 2013 року Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу України» лише відстрочив застосування штрафних санкцій до користувачів касової техніки, котрі ще не встановили відповідне програмне забезпечення. Однак, цей законодавчий акт не знімає відповідальності із представників бізнесу за ігнорування вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», – наголошують в ГУ Міндоходів у Волинській області.

Отож, фахівці Міндоходів радять користувачам касової техніки якнайшвидше доопрацювати наявні РРО , або ж придбати нову касову техніку з тим, щоб не порушувати вимоги чинного законодавства.

«Протягом останнього півріччя фахівці Міндоходів активно спілкувалися з представниками підприємницької спільноти та сервісними організаціями щодо питання електронного звітування РРО. Зважаючи на об’єктивні обставини, не всі суб’єкти господарювання встановили відповідну касову техніку. Саме з цієї причини Верховна Рада України відстрочила застосування штрафних санкцій», – зазначає заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк.

Але, застерігає посадовець, вже із наступного року жодних послаблень у цьому питанні не буде. Тим більше, що виробники касової техніки модернізували та внесли до Державного реєстру найбільш використовувані моделі РРО. Крім цього, розроблено ряд нових моделей, які забезпечують виконання вимог закону.

«Подовження періоду впровадження новації дозволяє усім користувачам касової техніки подбати про те, щоб норма закону щодо формування та подання електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій до органів Міндоходів була виконана. Ще півроку – цілком достатній період, щоб адаптуватися до нових умов звітування», – підкреслила Інна Степанюк.

Довідково: на Волині працює більше 6700 реєстраторів розрахункових операцій. Контрольну касову стрічку в електронному вигляді вже формує 1921 касовий апарат.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в період ...

КОМЕНТАРІ