Львівщина серед лідерів України з проведення оцінки земель населених пунктів

Львівщина серед лідерів України з проведення оцінки земель населених пунктів

09.07.13 10:32 0 1208
За результатами роботи колегії Державного агентства земельних ресурсів України, що відбулась 5 липня у м. Києві, Львівщина потрапила до лідерів по Україні, з найкращими показниками виконання робіт з повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів: Тернопільська (724), Львівська (635) та Полтавська (479) області.

Загалом, по Україні, станом на 1 липня 2013 року, нормативну грошову оцінку земель проведено у 29 752 населених пунктах, що становить 99,9% від їх загальної кількості (29 787).

“Щороку збільшуються надходження до бюджетів за рахунок плати за землю. Значні обсяги робіт щодо проведення нормативної грошової оцінки у попередні роки дали приріст надходжень майже 2 млрд. грн. у 2012 році, що значно перевищило найоптимістичніші прогнози”, – підкреслив заступник Голови Держземагентства України Євген Бердніков у виступі на колегії земельного відомства.

Минулого року землепорядною службою нашої області повністю завершено цю оцінку земель для всіх населених пунктів Львівської області, а за результатами 1-го півріччя 2013 року виконано роботи з повторної нормативної грошової оцінки земель та затверджено рішеннями місцевих рад для 635 населених пунктів Львівщини.

Залишилось провести роботи з оновлення цієї оцінки земель у ще 6-ти населених пунктах, три з них на завершальному етапі технічних робіт, виготовлення документації та три передано на затвердження місцевим радам.

Довідково:

Згідно вимог ст.18 Закону України „Про оцінку земель» термін дії нормативної грошової оцінки земельних ділянок розташованих у межах населених пунктів становить 5-7 років.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: з ...

КОМЕНТАРІ