46 чернігівських дітей-сиріт не мають житла

46 чернігівських дітей-сиріт не мають житла

09.07.13 08:21 0 864
46 дітей-сиріт, що мешкають у Чернігові, взагалі не мають житла. Про це йшлося на нараді у заступника міського голови Анни Романової щодо житлових питань дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у закладах інтернатного типу.

Так, за даними служб у справах дітей районних у місті рад, на їхньому обліку перебуває 470 дітей зазначеної категорії, 389 із них виховуються в сімейних формах виховання, а 78 - перебувають у державних закладах.

Працюючи над виконанням завдань Президента України щодо посилення соціального захисту дітей, протягом травня-червня відповідальні служби провели перевірку та інвентаризацію житла, право власності на яке чи право користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

З’ясувалося, що з усієї кількості сиріт лише 131 дитина має право власності на житло або частину житла, ще 293 дитини мають право на користування житлом. За 54 помешкання існує серйозна заборгованість за комунальні послуги, наразі місцеві керівники намагаються знайти вихід із цієї ситуації.

Заступник міського голови А. Романова акцентувала увагу, що необхідно відпрацювати такий механізм, завдяки якому можна було б ефективніше захистити інтереси дитини-сироти, адже часто органи місцевого самоврядування неспроможні самотужки вирішити більшість питань, пов’язаних із забезпеченням та утриманням житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Страшна аварія на Волині ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ