Тернопілля: до 1 вересня в області відкриють три центри денного перебування для дітей-інвалідів

Тернопілля: до 1 вересня в області відкриють три центри денного перебування для дітей-інвалідів

09.07.13 08:10 0 879
До вересня 2013 року в Тернополі, Борщівському та Чортківському районах області буде створено центри денного перебування для дітей-інвалідів. Таким чином влада області втілює в життя одну з соціальних ініціатив Президента України, яка стосується забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї.

Як розповів заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч. на в області проживає більше 4 тисяч дітей-інвалідів.

Не завжди їхні батьки мають змогу поєднати догляд за такою дитиною з виконанням своїх обов’язків за місцем роботи. Тому й виникла потреба створення закладів, де б, впродовж дня, поки їхні батьки працюють, діти з особливими потребами могли перебувати під наглядом фахівців-педагогів та медиків.

На думку Петра Гоча, можливість залишити на декілька годин протягом доби дитину-інваліда у спеціалізованому закладі створить умови для їхнього сімейного виховання.

«Ми детально проаналізували потребу в створенні таких закладів, опитавши батьків, які виховують дітей-інвалідів, про їхнє бажання скористатися послугами центрів денного перебування. 256 сімей заявили про необхідність створення таких центрів. Найбільше їх проживає у м.Тернопіль, Борщівському та Чортківському районах. Саме там, до 1 вересня, буде створено такі денні стаціонари, де батьки матимуть змогу зранку залишати своїх дітей під опікою кваліфікованих фахівців, а ввечері – забирати їх додому, не віддаючи дітей в інтернат», - розповів заступник голови облдержадміністрації.

Петро Гоч додав, що у районах для цього шукатимуть відповідні приміщення, а у Тернополі розглядають можливість поєднання такого денного стаціонару із центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Говорячи про перспективу відкриття центрів у інших районах Тернопільщини заступник голови облдержадміністрації зазначив: «Стоїть питання щоб центр працював, щоб його робота йшла на користь тим сім’ям, які цього потребують і щоб ми могли його на належному рівні утримувати. Зрозуміло, що така робота проводитиметься й надалі, і як тільки ми побачимо потребу створення центрів денного перебування для дітей-інвалідів в інших районах – це буде зроблено».

Також Петро Гоч наголосив, що перебування дітей інвалідів в згаданих закладах для батьків буде абсолютно безкоштовним.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ