Тернопілля: до кінця 2013 року в області буде створено соціальний центр матері і дитини

Тернопілля: до кінця 2013 року в області буде створено соціальний центр матері і дитини

09.07.13 08:54 0 952
На виконання соціальних ініціатив Президента України в області, до кінця 2013 року, буде створено соціальний центр матері і дитини. Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч.

«Президент ставить перед місцевими державними адміністраціями завдання розширити мережу соціальних центрів матері та дитини, а також вдосконалити роботу з надання соціальних послуг вагітним жінкам та матерям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах», - каже Петро Гоч.

На в країні вже працює 16 таких центрів де протягом 2012 року допомогу отримали 566 осіб.

Завдяки роботі працівників вказаних центрів 97% осіб, що перебували в них, вибули з досягненням позитивного результату.

«Завданням таких центрів є робота з тими матерями, які мають намір або можуть мати намір відмовитися від своїх новонароджених дітей. Щоб цього не допустити, в центрах матері і дитини з такими жінками працюють психологи, лікарі, професійні няні, які пояснюють, що народження дитини – це новий етап життя, це радість в сім’ї», - пояснив Петро Гоч.

Він розповів, що в області уже напрацьовано ряд заходів для того, щоб створити і до кінця цього року відкрити соціальний центр матері і дитини.

«Він не буде надто великим, тому що в Тернопільській області існує потреба аби в такій установі одночасно могло перебувати не більше двох матерів, - зазначив заступник голови облдержадміністрації. - Ми вже визначили кілька місць, де б можна було розташувати такий заклад. Впродовж двох тижнів думаємо прийняти по цьому питанню остаточне рішення».

Він додав, що у 2012 році на Тернопільщині було лише 4 відмови матерів від новонароджених дітей.

«Створення такого центру дозволить знизити цю кількість до нуля. Кожна дитина повинна мати можливість виховуватися в сім’ї. Завдання, яке ставить Президент буде виконане в області», - переконаний Петро Гоч.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові внаслідок ДТП ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ