На Тернопіллі зміни 2013 року

На Тернопіллі зміни 2013 року

09.07.13 09:05 0 874
У поточному році відбулося багато змін в адмініструванні екологічного податку.

Зокрема, змінено поняття “розміщення відходів”, яке визначено підпунктом 14.1.223 пункту 14.1.статті 14 Кодексу. Так, з набранням чинності зазначеної норми, тобто з 1 січня 2013 року, усувається подвійне оподаткування екологічним податком за розміщення суб’єктами господарювання відходів на спеціально відведених місцях чи об’єктах, що розміщені на власних територіях, а відповідно, при тимчасовому зберіганні відходів суб’єкти господарювання не сплачуватимуть екологічний податок у разі наявності у них договору на видалення та утилізацію відходів з суб’єктами господарювання (комунальними або спеціалізованими підприємствами тощо) та передачі відходів, у встановлені цим договором терміни, на утилізацію та захоронення.

Врегульовано питання щодо несплати екологічного податку за обсяги та види (класи) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання незалежно від наявності ліцензії на збирання та заготівлю окремих відходів як вторинної сировини.

Також, тепер граничним терміном подання Податкової декларації з екологічного податку за II квартал 2013 року є 9 серпня, а останнім днем сплати – 19 серпня 2013 року; за III квартал 2013 року – 11 листопада і 19 листопада; за IV квартал 2013 року – 10 лютого 2014 року та 19 лютого 2014 року. До Податкової декларації додаються сім додатків, які є її невід’ємною частиною. У разі відсутності у платника відповідних об’єктів оподаткування додатки не додаються, а рядки Податкової декларації прокреслюються.

Якщо місце подання податкових декларацій не збігається з місцем перебування на податковому обліку підприємства, установи, організації, громадянина – суб’єкта підприємницької діяльності, яким в установленому порядку видано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, спеціальне водокористування та розміщення відходів, до органу державної податкової служби, в якому таке підприємство, установа, організація або громадянин – суб’єкт підприємницької діяльності перебуває на обліку, подаються протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду, копії відповідних податкових декларацій.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Контрабанда сигарет до ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ