Афганські таліби тимчасово закрили представництво в Катарі

Афганські таліби тимчасово закрили представництво в Катарі

09.07.13 23:37 0 1098
Афганський ісламістський рух «Талібан» заявив що тимчасово закриває своє нове представництво, яке діє в Катарі, на знак протесту проти заборони їм використовувати символіку Афганістану тих часів, коли таліби керували більшою частиною держави. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленнями, на практиці представники «Талібану» у столиці Катару Досі перестали користуватися будівлею представництва ще минулого місяця, коли з неї зняли ці символи.

За словами талібів, у цій забороні винні влади Афганістану, а також США, які користуються суперечкою навколо символіки як приводом покинути мирні переговори з ними.

Натомість президент Афганістану Хамід Карзай звинувачував талібів у тому, що вони, використовуючи символіку своєї колишньої афганської держави, намагаються здійснити «дипломатичне відродження» і створити уряд у вигнанні.

Минулого місяця таліби відкрили в Досі в Катарі своє перше офіційне представництво, і цей крок вважали за можливість налагодити з ними мирні переговори про врегулювання в Афганістані. Майже відразу влада Катару на наполягання Кабула і Вашингтона змусила талібів зняти з будівлі написи про «політичне представництво Ісламського Емірату Афганістан» – таку назву мала більша частина Афганістану в час, коли таліби керували нею в 1996–2001 роках, – а також прапор, який вони тоді використовували.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У світі засудили нове ...

КОМЕНТАРІ