В Закарпатській області мешканець Берегова у двадцять п'ять років отримав чергову судимість

В Закарпатській області мешканець Берегова у двадцять п'ять років отримав чергову судимість

10.07.13 15:04 0 807
Берегівський районний суд нещодавно засудив чергового споживача наркотичних речовин, мешканця одного із «спальних» районів міста.

Юрій, якому наразі двадцять п’ять років, за пагубну пристрасть отримав три роки позбавлення волі із звільненням його від відбування покарання, з випробуванням на два роки.

Раніше, мешканець м. Берегова вже неодноразово опинявся на лаві підсудних за незаконне поводження зі зброєю та притягувався до адміністративної відповідальності за ознаками ч.1 статті 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення – незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах – за яке отримав громадські роботи.

На початку поточного року, співробітникам Берегівського районного відділу внутрішніх справ, надійшла оперативна інформація, що громадянин на ім'я Юрій зберігає наркотичні речовини. Працівниками міліції під час проведення особистого огляду з лівої кишені штанів було вилучено згорток газети, в якому знаходилась суха, подрібнена речовина, рослинного походження. Згідно висновку експерта, вказане зілля, містить тетрагідроканабінол і є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено.

Юрій вже достатньо відомий Берегівському районному відділу міліції, адже перебуває на обліку в базі споживачів наркотиків. Хлопчина відразу зізнався, що паперовий згорток із речовиною належить йому. Також, він пояснив, що згорток знайшов на залізничному вокзалі у Рівненській області. Проте, навіть усвідомлення протиправного характеру своїх дій та їх караність, не завадило хлопцю перевезти та зберігати знайдений наркотичний засіб за місцем проживання.

Працівники Берегівської міліції розпочали кримінальне провадження за ознаками ч.1 статті ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту.

Після завершення розслідування, справу направили на розгляд у суд, де підсудний визнав свою вину. Берегівський районний суд, у відкритому засіданні розглянув кримінальне провадження, визнав Юрія винуватим у пред’явленому обвинуваченні за ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, у зв’язку з щирим каяттям підсудного, звільнив Юрія від призначеного покарання, з випробуванням на два роки.

Віталій Михайлов

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ