На Тернопіллі на присадибній ділянці виявлено та знешкоджено 28 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

На Тернопіллі на присадибній ділянці виявлено та знешкоджено 28 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни

10.07.13 14:13 0 744
8 липня о 09:00 у селі Полівці Чортківського району на присадибній ділянці під час проведення земляних робіт місцевими жителями виявлено 24 вибухонебезпечних предмети, серед яких 14 мінометних мін калібром 82 мм, 9 артилерійських снарядів калібром 76 мм та 1 артснаряд 152 мм. Про небезпечну знахідку люди негайно повідомили рятувальників, зателефонувавши на номер «101».

До місця події негайно прибули фахівці групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Тернопільській області. Після детального обстеження прилеглої до місця знахідки території піротехніки додатково виявили ще 4 мінометних міни.

Всі вилучені вибухобезпечні предмети в кількості 28 одиниць, часів Другої світової війни, знищено.

Всього з початку року на території Тернопільської області працівниками ДСНС виявлено та знешкоджено 328 одиниць боєприпасів часів минулих війн.

Управління ДСНС України у Тернопільській області застерігає: громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ