Чернівці: Комфортабельні шведські тролейбуси вийшли на маршрут

Чернівці: Комфортабельні шведські тролейбуси вийшли на маршрут

10.07.13 08:29 0 1160
9 липня, на виробничій базі «Чернівецького тролейбусного управління» по вулиці Комунальників відбулася прес-конференція, присвячення введенню в експлуатацію трьох шведських тролейбусів. У ній взяли участь секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Дмитро Сірман та начальник КП «ЧТУ» Іван Іванічек.

«Придбання цих тролейбусів дозволить дещо омолодити тролейбусний парк Чернівців, – зазначив Віталій Михайлішин. – Поступово ми робимо все більше для комфорту перевезення наших городян. Закуповується новіша техніка, яка більше відповідає нормам сучасності. Також працівники тролейбусного управління своїми силами модернізують уже наявні машини, адже маємо одну з найкращих виробничих баз в Україні».

Тролейбусне управління отримало 3 тролейбуси марки «VOLVO В10М» згідно договору із ТОВ «Бусхандел Україна», заключеному у червні 2012 року. Вартість однієї машини – 285 тисяч гривень. Представники чернівецьких засобів масової інформації переконалися, що нове придбання вартує вкладених коштів. Тролейбуси є не тільки комфортабельними і місткими, а й можуть за відсутності живлення на лінії подолати шлях у 3 кілометри. Ще одним плюсом є їхня безпечність для пасажирів: якщо двері не зачинені – тролейбус не рушить з місця. Відтепер усі три машини курсуватимуть 2-м маршрутом.

«Завдяки цим трьом тролейбусам ми можемо полегшити навантаження на 2-му маршруті, – каже Іван Іванічек. – Також на актуальним є організація переведення нашого підприємства на одну виробничу базу по вулиці Комунальників. Це зручно, бо тут є чудові можливості для капітального і ревізійного ремонту рухомого складу. Переведення дозволить щомісяця зменшувати витрати на 100-120 тисяч гривень. Рішення про об’єднання двох депо прийняте ще 2009 року, тоді ж затвердили проекти будівництва та кошторис тягової підстанції і тролейбусної лінії по вулиці Сагайдачного, що зробило б це об’єднання можливим. Однак кошторис надто великий. Тож на Комунальників ми не можемо переїхати повністю. Туди переводимо машини з 1-го та 6-го маршрутів. А ті, що обслуговують 3-й та 5-й – залишаться на Проспекті Незалежності».

Довідково:

На балансі КП «Чернівецьке тролейбусне управління» знаходиться 92 пасажирських тролейбуси, середній вік яких складає 19,9 років, з них більше 20 років -72 тролейбуси. Протягом 2009-2011 років тролейбуси не закуповувалися.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів: мешканців міста ...

КОМЕНТАРІ