Житомирщина визначила лідерів якості

Житомирщина визначила лідерів якості

10.07.13 08:10 0 1226
Регіональна конкурсна комісія, яку очолює голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук, підвела остаточні підсумки першого етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» 2013 року.

Це єдиний державний конкурс, який не носить комерційного характеру. Має два етапи – регіональний і загальнодержавний. Організаційно-методичне забезпечення проведення конкурсу в нашій області покладено на державне підприємство «Житомирський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Житомирстандартметрологія») Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Знаменно, що цьогорічний конкурс – ювілейний, він уже десятий раз проводиться в нашій державі. Тому на плечі організаторів лягла велика відповідальність – забезпечити достойний рівень проведення цього престижного форуму якості на Житомирщині, а відтак і гідно представити область на загальнодержавному рівні. Нагадаємо, що участь у заключному етапі конкурсу мають право брати лише ті підприємства, які вибороли перемогу на регіональному рівні.

Всього на регіональний рівень поступили заявки від 47 підприємств Житомирщини на 50 видів продукції (у відповідності до рекомендацій кожен учасник конкурсу мав право подавати кілька видів продукції).

У рамках конкурсу визначалися продукція (товари, роботи, послуги) за двома номінаціями:

– продукція;

– роботи та послуги.

Номінація продукція поділялася на такі групи:

– продовольчі товари;

– промислові товари для населення;

– товари виробничо-технічного призначення;

– вироби народних художніх промислів.

У номінації продукція заявки розподілилися за такими групами: продовольчі товари – 17 видів продукції; промислові товари для населення – 14 видів продукції; продукція виробничо-технічного призначення – 13 видів продукції, на вироби народних художніх промислів цього року жодної заявки не поступило.

На участь у конкурсі в номінації роботи та послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах надійшло 6 заявок від 6 суб’єктів підприємницької діяльності.

За категоріями учасників заявки надійшли від 18 малих підприємств; 14 – від середніх, 15 – від великих підприємств.

Оцінку заявлених на конкурс продукції і послуг проводили кваліфіковані фахівці у галузі стандартизації, сертифікації, якості та безпеки товарів, які пройшли навчання в Інституті управління якістю (м. Київ) та отримали свідоцтва експертів конкурсу.

Перевірка здійснювалась за дуже багатьма критеріями. Зокрема, враховувались: потреби споживчого ринку в конкретному виді продукції та її конкурентоспроможність; соціальна значимість продукції; соціальна необхідність продукції (підтримка чи вплив на здоров’я, товари для дітей, інвалідів, осіб похилого віку); доступність ціни; задоволеність споживачів і закупівельних організацій; вплив (при реалізації) даного виду продукції на економічні показники відповідного регіону чи держави в цілому; рівень рекламного супроводу; географія продаж тощо.

Немаловажну роль відігравав фактор наявності сертифікатів на системи управління, проводився також моніторинг щодо наявності претензій до якості продукції з боку споживачів і закупівельних організацій за минулий рік.

Такий підхід фактично зводив до мінімуму суб’єктивний фактор в оцінці якості продукції, що ми часто спостерігаємо в інших конкурсах.

Після ретельного відбору переможцями на регіональному етапі стали 27 підприємств, які представили 30 видів продукції, робіт і послуг.

Отож, перемогу в номінації продукція здобули:

• ПАТ «Житомирський маслозавод» – два види продукції, ТОВ «Фіто Україна» (м. Житомир), ТОВ \"Бердичівський пивоварний завод\", ТОВ \"Ревега\" (м. Бердичів); ДП \"Ружин-Молоко\" – два види продукції; ТОВ \"Ордана\" (м. Коростень), ТОВ \"Нива Експо\" (смт. Черняхів); ТОВ ВКФ \"Смолка\" (м. Новоград-Волинський) – група: продовольчі товари; ДП \"Євроголд Індестріз ЛТД\" (м. Житомир), ВАТ \"Електровимірювач\" (м. Житомир), ПП \"Компанія РОС\" (м. Житомир), ПП БФ \"Золотий ключ\" (м. Бердичів), ПАТ \"Бердичівська фабрика одягу\", ТОВ \"Церсаніт Інвест\" (м. Новоград-Волинський), ПрАТ \"Коростенський завод МДФ\", ПП \"Фармацевтична фабрика \"НВО \"Ельфа\" – група: промислові товари для населення; ТОВ \"Санрайз-Агро\" (м. Житомир), ТОВ \"Кемілайн Агро\" (м. Житомир), ПАТ \"Бердичівський машинобудівний завод \"Прогрес\", ТОВ НВП \"Павам\" (м. Коростень), ТОВ Фірма \"Новофарм-Біосинтез\" (м. Новоград-Волинський), ТОВ \"Юнігран\" (м. Малин), ТОВ \"Коростенський завод теплотехнічного обладнання\", ПрАТ \"Коростенський завод МДФ\" – група: товари виробничо-технічного призначення.

• НВ ТОВ \"Житомирбіопродукт\", Житомирська філія ПАТ \"Укрексімбанк\", ТОВ \"Сервіс-центр\" (м. Житомир), ТОВ \"Нове тисячоліття\" (м. Бердичів) – номінація: роботи і послуги.

Шість переможців регіонального рівня мають намір приймати участь у загальнодержавному етапі конкурсу, загалом вони представлятимуть сім видів продукції, робіт і послуг. Зважаючи на високу якість їхньої продукції та послуг, є всі підстави сподіватися, що вони з честю пройдуть це випробування і здобудуть найвищі нагороди у цьому яскравому форумі лідерів сучасного виробництва.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ