У Рівненській області надання адміністративних послуг відбувається тепер на чітко визначених правових засадах

У Рівненській області надання адміністративних послуг відбувається тепер на чітко визначених правових засадах

10.07.13 08:22 0 913
Увага! Запроваджено інформаційні картки стосовно кожної з адміністративних послуг, які надаються податковими та митними органами

Одним із завдань, поставлених Законом України від 6 вересня 2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги» є забезпечення права громадян на отримання повної та достовірної інформації про порядок надання таких послуг суб'єктом її надання на кожну адміністративну послугу.

Фахівцями Міністерства доходів і зборів України розроблено інформаційні картки на кожну з адміністративних послуг, які надаються податковими та митними органами. Їх затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.06.2013 року № 161 «Про затвердження інформаційних карток адміністративних послуг».

В інформаційній картці адміністративної послуги, розміщено:

- найменування суб'єкта надання адміністративної послуги, його місцезнаходження, режим роботи, телефон, адресу електронної пошти та веб-сайту;

- перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги;

- порядок та спосіб їх подання;

- інформацію про умови чи підстави отримання адміністративної послуги;

- платність або безоплатність адміністративної послуги, розмір та порядок внесення плати;

- строк надання адміністративної послуги;

- результат надання адміністративної послуги;

- можливі способи отримання відповіді (результату);

- акти законодавства, що регулюють порядок та умови надання адміністративної послуги.

На ознайомитись з інформацією щодо переліку адміністративних послуг та порядку їх надання можна завітавши в Центр обслуговування платників податків податкової інспекції. Також її розміщено у Реєстрі адміністративних послуг за адресою www.me.gov.ua, а незабаром, у рамках реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 03 січня 2013 року № 13 „Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного порталу адміністративних послуг”, – на Єдиному державному порталі адміністративних послуг (ЄДПАП).

Запровадження інформаційних карток адміністративних послуг, які надаються податковими та митними органами, значно підвищить якість обслуговування платників податків і зборів.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ