«Мусульманське братство» у Єгипті відкинуло план нової влади

«Мусульманське братство» у Єгипті відкинуло план нової влади

10.07.13 08:04 0 991
У Єгипті чільний представник поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство» відкинув проголошений тимчасовою владою план виходу з кризи, який передбачає, зокрема, референдум щодо змін до конституції і нові вибори через півроку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цей план «повертає країну назад у минуле», заявив Есам аль-Еріан, заступник голови Партії свободи і справедливості, яка є політичним крилом «Мусульманського братства».

У русі, що є наймасовішим громадським об’єднанням у Єгипті, заявляють, що продовжать акції протесту, доки скиненого президента Мухаммада Мурсі не поновлять на посаді.

Учора пізно ввечері тимчасовий керівник єгипетської держави Адлі Мансур оголосив указ, за яким, зокрема, упродовж двох тижнів має бути створена комісія з незалежних юридичних експертів, яка має підготувати зміни до конституції. Проект цих змін має бути винесений на референдум наприкінці листопада, після чого на початку наступного року мають провести парламентські вибори, а після них і президентські.

Також учора у США речник Білого дому, закликавши єгиптян до стриманості, повідомив, що Сполучені Штати наразі не припиняють надавати Єгиптові військову допомогу. Нині вона сягає 1 мільярда 300 мільйонів доларів на рік. Таку можливість не виключали, коли єгипетські військові минулого тижня усунули президента з посади й зупинили чинність конституції, що їхні критики назвали військовим переворотом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершилися обласні ...
Наступна новина: У Львові гуртківці ...

КОМЕНТАРІ