Триває підготовка до проведення ХV Всеукраїнського фестивалю лемківської культури „Дзвони Лемківщини”

Триває підготовка до проведення ХV Всеукраїнського фестивалю лемківської культури „Дзвони Лемківщини”

10.07.13 11:03 0 1113
Утворено організаційний комітет з підготовки ХV Всеукраїнського фестивалю лемківської культури „Дзвони Лемківщини”. Нагадаємо, що цей знаний мистецький захід відбудеться на Тернопільщині, поблизу м.Монастириська, 3 - 4 серпня цього року.

До складу оргкомітету, який очолив голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян, увійшли представники облдержадміністрації та обласної ради, Всеукраїнського товариства «Лемківщина», Монастириської міської ради, ряду обласних установ та організацій.

Очікується, що участь у ХV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» візьмуть виконавці та художні колективи з Тернопільщини, інших регіонів України та з-за кордону.

В рамках фестивалю діятиме виставка лемківської різьби, живопису та декоративно-ужиткового мистецтва, працюватиме містечко майстрів народних промислів та імпровізована «школа» лемківського куховарства.

А наймолодших учасників та гостей свята збере ІІ дитяча «Ватрочка».

Планується також проведення під час фестивалю вечору лемківського кіно.

Нагадаємо, що ХV Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини» проводиться з метою збереження та пропагування лемківської культури, народної творчості, обрядів, традицій, звичаїв, декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтв, привернення уваги молоді, інших верств населення до лемківського фольклору, етнографії.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: День родини на Прикарпатті ...

КОМЕНТАРІ