На Тернопіллі відповідальності не уникнути за порушення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі

На Тернопіллі відповідальності не уникнути за порушення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі

10.07.13 10:22 0 978
Відповідно до п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 - IV зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі ЄРПН).

Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до ЄРПН є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.

Критерії до податкових накладних, за наявності яких платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний зареєструвати їх в ЄРПН, визначені у п.11 підр.2 р.ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Згідно з пп.16.1.2 п.16.1 ст.16 ПКУ платник податків зобов’язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів, несуть відповідальність у разі вчинення порушень, визначених законами з питань оподаткування та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи (п.110.1 ст.110 ПКУ). Застосовуються такі види юридичної відповідальності як фінансова, адміністративна, кримінальна.

Відповідно до ст.163 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-X із змінами та доповненнями відсутність податкового обліку, порушення керівниками та іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, у тому числі неподання або несвоєчасне подання аудиторських висновків, подання яких передбачено законами України, - тягне за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть посадовців ...
Наступна новина: Призначено начальника ...

КОМЕНТАРІ