На Тернопіллі компенсації військовослужбовцям і форма №1-ДФ – не сумісні

На Тернопіллі компенсації військовослужбовцям і форма №1-ДФ – не сумісні

10.07.13 09:40 0 1048
Відповідно до положень Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи, зокрема:

сума грошової допомоги, яка надається згідно із законом членам сімей військовослужбовців чи осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, які загинули (безвісно пропали) або померли під час виконання службових обов’язків;

а також сума грошової компенсації, що виплачується військовослужбовцям за належне їм для отримання жиле приміщення.

Крім цього, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума грошового або майнового утримання чи забезпечення військовослужбовців строкової служби (у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу), передбачена законом, яка виплачується з бюджету чи бюджетною установою.

Доходи, які виплачуються платнику податку з інших підстав що передбачено пп. 165.1.10 ст. 165 Податкового кодексу, включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку згідно з п. 164.2 ст. 164 Кодексу, як інші доходи, і оподатковуються за ставками 15 чи 17 відсотків. При цьому, згідно із Довідником ознак доходів, вказані доходи відображаються у Податковому розрахунку за ф. №1-ДФ з ознакою доходу ”127” (наказ ДПА України від 24.12.2010 р. N 1020).

У податковому розрахунку за ф. №1-ДФ під ознакою доходу ”128” відображаються суми грошової винагороди чи компенсації, які надаються (виплачуються) відповідно до пп. ”а”, ”ж” пп. 165.1.1 ст. 165 Податкового кодексу. Сума грошового або майнового утримання чи забезпечення військовослужбовців строкової служби (у тому числі осіб, що проходять альтернативну службу), передбачена законом, яка виплачується з бюджету чи бюджетною установою у відповідності до п.п. 165.1.10 п. 165.1 ст.165 Податкового кодексу – 137.

Разом з тим відповідно до п. 168.5 ст. 168 Податкового кодексу суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.

Таким чином, грошова компенсація податку з доходів фізичних осіб, що утримується з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат військовослужбовців не відображається в податковому розрахунку ф. №1-ДФ, оскільки не є об’єктом оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: на ...

КОМЕНТАРІ