Львів’янки ворожили на долю на Святі Купала

Львів’янки ворожили на долю на Святі Купала

10.07.13 08:10 0 995
Гурт автентичної музики «Коралі» забавляв львів'ян та гостей міста на Святі Купала. Автентична українська пісня від гурту лунала 6 липня на території ресторанного комплексу «Гуцульська Гражда» (вул. В. Великого, 2а). До забави могли долучитись всі охочі, оскільки вхід був вільним.

«Все, що задумали, зробили,— ділиться враженнями учасниця гурту «Коралі» Галина Похилевич.— Свято Івана Купала вдалось на славу. Була присутня велика кількість львів’ян, як молодих так і старших. Люди прийшли у вишиванках. Пісні, танці, хороводи, дівчата кидали вінки на воду, загадуючи свою долю, стрибали через вогнище. Все це відбулося з гарним настроєм, радістю, з надією і вірою у прекрасне майбутнє. Обов’язково продовжуватимемо ще вечорниці. Зараз на черзі - обжинки».

Нагадаємо, гурт автентичної музики «Коралі» був заснований у Львові. Мета створення – відродити та продовжити народну музичну традицію, оживити старовинні мелодії, більшість яких записані самими учасницями гурту у багатьох фольклорно-етнографічних експедиціях. Його учасниці — Людмила Зборовська, Лариса Лукашенко та Галина Похилевич. Гурт постійно виступає на концертах, був учасником багатьох фестивалів і конкурсів в Україні та за кордоном (Польща, Литва, Німеччина та ін.).

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Fitch каже про ризики ...
Наступна новина: Житомирщина визначила ...

КОМЕНТАРІ