Львів: протягом липня у парку «Піскові озера» проводитимуть чистку водойм

Львів: протягом липня у парку «Піскові озера» проводитимуть чистку водойм

10.07.13 08:45 0 971
Враховуючи побажання мешканців та з метою збереження водних об’єктів, управління екології та благоустрою департаменту містобудування передбачило 99 тис. грн. у міському фонді охорони навколишнього природного середовища на проведення робіт із благоустрою водойм в парку «Піскові озера».

— Щоб відновити і зберегти ці озера, і аби мешканці могли комфортно відпочивати, в парку буде проведено благоустрій цієї водойми. Протягом липня передбачено провести очистку від сміття і водоростей дзеркала та дна водойми зі сторони вул. Чупринки, а також влаштування бетонного каналу зі сторони вул. Гординських. Обсяг робіт достатньо великий, зокрема заплановано вилучити та вивезти близько 400 тонн водоростей, мулу та сміття. З метою збереження наявних в водоймах риб та враховуючи недостатність об’ємів води для нормального існування озер, вода спускатись не буде. — Андрій Галушка, в.о. начальника управління екології та благоустрою

Роботи почали вчора, закінчити повинні протягом 20 днів, їх виконує компанія «Оберіг».

— Ми вчора розпочали роботи з благоустрою цих озер. В комплекс входить очистка від намулу та сміття першого озера. Його розчистять на ?, іншу третину залишать для життя диких качок. Для чистки планують використовувати спеціальний човен, або ж спеціальну лебідку. — На другому озері збудують підпірну стіну біля джерела, яке наповнює водойму. Вартість всіх робіт складає близько 100 тис грн.. Працюватимуть близько 20 днів, якщо не заважатимуть погодні умови. — Іван Смеречанський, головний інженер ІБК «Оберіг»

Окрім того, як зазначають в управлінні екології та благоустрою, цього року планують виконати роботи з озеленення парку «Піскові озера». Передбачено видалення сухостою та зняття омели з дерев. На ці роботи передбачено 150 тис грн з природоохоронного фонду міського бюджету.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ЄС затвердили перехід ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ